2013 – Årets utmärkelser

Årets

…prestation 1

Jag vill passa på att hylla min sambo som genomförde sin första tävling i och med Midnattsloppet i Göteborg. Det var även hennes första mil som hon klarade galant trots sjukdom. Men det var inte tävlingen i sig som jag är mest imponerad av, utan det är på sättet som hon tar sig an utmaningen. Det vill säga all tid till träning och förberedelser. En grym inställning, ett lyckat genomförande, och därmed årets prestation!

…prestation 2

Med tanke på mitt kanonlopp i Göteborg marathon så blir det två ”årets prestationer”. Det var ett lopp där allt stämde. Jag krossade mitt personbästa, och överträffade mina förväntningar.

…tävling

Det finns många trevliga mindre arrangemang runtom i Sverige som jag har testat i år. Men utmärkelsen går till den störta, och min enda utländska tävling, Barcelona Marathon. Ett kanonarrangemang med en stor mässa, flack bana, härlig stämning.

…tuffaste

Från början trodde jag att det skulle bli Båstad halvmara i och med Hallandsåsen. Men där var jag beredd på stigningen, så även om den var jobbig så var jag inställd på den. Årets tuffaste är istället tveklöst England runt i Markaryd som är ett kuperat 10km-lopp. Det hade inte behövt bli så tufft som det blev, men jag trodde det skulle vara en flack asfaltbana runt sjön. Jag öppnade därför alldeles för hårt och när vi gav oss in på stigar och grusvägar så tog det till slut stopp. Jag lyckades som tur var att ta mig i mål. Det finns betydligt tuffare lopp att springa, men jag var helt enkelt inte tillräckligt förberedd.

…runners high

Årets runners high, det vill säga när löpningen flyter på helt overkligt fint hände i Kungsbackaloppet. Under andra halvan av loppet kom jag in i ett så härligt flyt så det kändes som att jag flög fram. Helt underbart när man befinner sig i en sådan känsla. Synd att det inte händer dagligen… hehe

…soppatorsk

Det skedde i samband med årets tuffaste tävling England runt. En bit in i loppet var jag så jä*la trött att jag var tvungen att gå en stund för att samla krafter. Om jag svor under den stunden? Jo, det kan nog ha hänt. men mest längtade jag bara efter målet! hehe

…mest oväntade

Det inträffade under Göteborg marathon. Eftersom det är en vändbana så möter man en hel del löpare, och där mötte jag två kvinnor som pratade om Bonde söker fru! Haha! Förstår att inte alla tar ett lopp på blodigt allvar, men kontrasten blir komisk när man försöker bita ihop och pressa sig allt vad man kan.

…inköp

Jag hann tyvärr aldrig prova Adidas Adios 1 innan den utgick och ersattes av 2:an. Den första modellen var älskad av de flesta och efter några förändringar i efterföljaren så blev många besvikna. Jag gav den dock en chans och tyckte faktiskt om den. Jag tyckte om den så pass mycket att jag blev nyfiken på motsvarigheten i Boost-serien, det vill säga Adidas Adizero Adios Boost. Det är en allround-sko som jag tycker har varit mycket skön och den får därför utmärkelsen ”Årets inköp”. Behöver jag tillägga att det var den sko som användes i Göteborg marathon?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *