30 år ung!

Idag är det sannerligen inte vilken dag som helst, jag fyller nämligen 30år! Det tål att upprepas, 30år! Tiden springer förbi (rolig ordvits?) men det är väl ett tecken på att man har kul?

Träningsmässigt så har veckan varit bra. Jag trodde att kroppen skulle vara seg efter urladdningen i Kungsbackaloppet, men det har inte varit några problem. Redan i måndags så kändes löpningen lätt och inledningsvis innehöll veckan endast lätta distanspass. Det var först i fredags som jag gick på kvalitet igen i form av 4x2km intervaller. Det var bra mycket tuffare än jag hade anat. Det är en lång sträcka men som ändå ska löpas på en bra tid. Första intervallen så hittade jag inte rätta tempot så den blev alldeles för långsam. Därefter kom jag in i det bättre och andra intervallen blev seriens snabbaste på 7.07. De avslutande två intervallerna landade kring 7.11-7.12. Efter en längre vila avslutades passet med 5x200m i riktigt bra fart. Även här fegade jag tyvärr i början men fick upp tempot på slutet. Det kändes riktigt härligt att i princip maxa!

Under gårdagen löptes ett 20km långpass i lugnare tempo och veckan avslutades idag med 12km lätt distans. Det innebär att jag kom upp i totalt 8 pass (=nytt rekord) och en löpmängd på 100km (=tangerat rekord). Det innebär också att jag fick avsluta mitt 29:e levnadsår med något som ligger mig varmt om hjärtat, det vill säga ett löppass!

Den stora dagen kommer annars att firas på ett mycket speciellt sätt. Tanken var att vi skulle ha familj/släkt hemma idag. Men av en tillfällighet fick vi flytta det kalaset till i fredags. Idag bär det nämligen av mot Göteborg för att se Bingolotto live i studion. Kanske inte den mest självklara eller vanligaste födelsedagen som finns, men det blir just av en tillfällighet. Min sambos jobb blev nämligen inbjudna och fick ett antal platser till personal samt respektiven. Det var alltså inget som hon själv hade planerat i förväg.. 🙂 Hur ovanligt födelsedagsfirande det än må vara, så ska det bli ett kul och annorlunda inslag. Om jag inte får bingo idag så lär jag nog aldrig få det. Blir jag utan bingo så bjuder de iaf på kaffe och kaka… haha

På tal om kalaset i fredags så fick jag en hel del (vanliga) kläder. Farsan tyckte det var perfekt eftersom jag annars bara köper löparkläder. Jag kan inget annat än att instämma! 🙂 Det var riktigt snygga kläder (till en snygg kille) dessutom!

Om fem år så kan jag börja tävla i veteranklassen, det låter riktigt gammalt. Tur att jag känner mig 30år ung och har mina bästa löparår framför mig… 😉

30 year cake

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *