30-års besiktning och summering av april

Livet som 30-åring har börjat fint. Passande så hade jag en tid för hälsokontroll i måndags via arbetet. Samtliga anställda ska genomgå denna så det var en tillfällighet att den råkade hamna dagen efter min födelsedag, men det kändes nästan som en 30-års besiktning. Jag gick igenom besiktningen med vissa anmärkningar, men det krävdes ingen ombesiktning. 🙂

Det har varit mycket skriverier och snack om blodvärden sedan Uppdrag Gransknings uppmärksammade avsnitt om de höga värdena inom skidsporten. Ett högt blodvärde ska gynna prestationen och doping är ett sätt att uppnå detta. Mitt blodvärde uppmättes till 141 vilket är ganska lågt. Jag behöver gladeligen inte misstänkas för något fusk, men däremot kan det vara intressant att titta på möjligheter att få upp värdet. Järntillskott sägs vara ett alternativ som möjligtvis kan ha viss påverkan. Jag får helt enkelt läsa på inom området och se vad som kan göras på naturlig väg.

Under hälsokontrollen så kollades även pulsen där min vilopuls hamnade på 41, och de reagerade på att det var lågt. En låg vilopuls hör dock ofta ihop med mycket träning. När jag själv har mätt upp vilopulsen så brukar jag hamna kring 40-41. Ur prestationsbaserad synvinkel för löpningen så hade jag därmed sämre blodvärde men bra vilopuls. Det får väl ses som godkänt!

April har idag nått sitt slut och det blev tränings- och mängdmässigt en bra månad. Efter den lugna perioden efter Barcelona Marathon så har träningen trappats upp till full nivå igen. Förra veckan hamnade på 100km och totalt i april blev mängden knappt 362km, vilket endast är 29km ifrån toppnoteringen i januari.

April 2013

Det har mestadels blivit lätt distans för att inte riskera någon förslitning, men även ett par riktigt bra intervallpass samt Kungsbackaloppet som gick den 20:e april. Valborgsmässoafton och aprils sista dag firades med ett intervallpass på 3km följt av 6x500m. Det var bitvis väldigt blåsigt, men man får se det positiva; finns det motvind så finns det ju också medvind! 😉

Trevlig Valborg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *