Andra chansen!

Tidigare skrev jag om en säsong som aldrig fick ett värdigt slut. Jag har haft planer på att åtgärda detta och tanken är att det nu ska verkställas!

Jag vill avsluta säsongen med en mara och efter en kik i tävlingskalendern så fanns det bara ett alternativ eftersom jag inte har utrymme för en ny utlandsresa. Alternativet är så klart klassiska Vintermarathon i Stockholm som går av stapeln redan nu på lördag.

vintermarathon-logga

Efter missade starten i Frankfurt på grund av sjukdom så kände jag att kroppen återhämtade sig fort. I lördag sprang jag ett testpass på 23km med fartinslag och det kändes piggt! Igår blev det på nytt ett pass med tempoökningar och det kände också lovande. Med detta i ryggen så vill jag ge mig själv en ny chans!

Förutsättningarna för en bra tid är givetvis sämre än i Frankfurt där vädret var helt optimalt och en riktigt flack bana. Men vad jag har hört om Vintermaran så ska den vara rätt okej också. Nu verkar kylan anlända till helgen men om det inte blåser så mycket så har jag förhoppningar om en bra prestation. Jag vågar nog inte utgå från 2:42 men en attack på 2:45 ska det bli!

Eftersom det blir ett lopp inplanerat med kort varsel så blir det också en kort tripp. Jag får resesällskap av farsan och vi åker upp till Stockholm så vi kommer upp sent på fredag, och i princip bara hinner övernatta innan starten går klockan tio på lördag. Efter loppet blir det snabb transport tillbaka till centralen för hemfärd så att vi är hemma i Varberg igen under lördag kväll.

Snabba ryck och mycket restid, men vad gör man inte för en andra chans?

4 reaktioner på ”Andra chansen!

  1. Roligt Jonas! jag har beskrivit banan i en tråd på jogg.se om du inte redan sett det! Då hoppas jag vi ses, idag snöar det i 08-land men prognosen för lördag ser ut att bjuda på någon plusgrad, uppehåll och lätt vind! Jag känner mig inte optimalt förberedd vad gäller långpass men samtidigt är formen bra så jag siktar nog på 4 min/km som utgångsfart men behöver jag justera ner det senare så gör jag det, känner ingen press att prestera något utan tar det mera som en rolig säsongsavslutning.

    1. Tjena Staffan! Då ses vi! 🙂 Jag läste din beskrivning av banan. Känns som bra förutsättningar! Vädret verkar bli kallt men som det ser ut nu så slipper vi nederbörd och blåst. Jag tror du löser din plan! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *