Ännu fler maraton spikade!

Nyligen blev det klart att Göteborgs Marathon (12:e oktober) blir mitt nästa, och också sista maraton för det här året. Men redan nu har jag dessutom börjat blicka framåt emot kommande utmaningar. Jag är gärna tidig i planeringen av mina maratonlopp eftersom det är min huvuddistans. Dels så kan det behövas i de fall där populära lopp snabbt fulltecknas, men det hjälper mig också att lägga upp mål, träning och andra lopp på ett effektivt sätt.

Först ut 2014 kommer högst sannolikt att bli Kiel Marathon den 22:a februari. Jag har varit sugen på ytterligare en utlandsmara och de tyska banorna brukar vara riktigt snabba! Nu kommer det vara betydligt kallare klimat vid loppets tidpunkt mot exempelvis årets första lopp i Barcelona, men med tanke på att jag sprang Stockholm Marathon förra året så klarar jag bevisligen kyla! Det året var ju den lägsta temperaturen under loppets historia! 🙂

Troligtvis kommer jag att boka in Kiel via resebolaget marathonguiderna som har ett väldigt bra upplägg och service. Det ger mig möjlighet att koncentrera på loppet fullt ut, samtidigt som det kommer att bli kul att träffa många nya löparkompisar.

Loppet som står näst på tur är det som jag nyligen omnämnde, det vill säga Stockholm Marathon. Jag stod över det i år men har sprungit det två år tidigare. I år valde jag en mindre (och mycket trevlig) tillställning i Ölands Marathon, men nästa år så vill jag tillbaka till Stockholm för att tampas med den svenska motionärseliten! Stockholm Marathon är en härlig folkfest. Även om det var skönt att sitta i TV-soffan och följa årets upplaga, så är känslan mycket bättre att själv stå på startlinjen!

Nu är således tre nya maratonlopp och utmaningar inplanerade. Göteborg, Kiel och Stockholm, visst luktar den kombinationen framgång…!? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *