Äntligen kontinuitet och långsiktighet!

Kontinuitet och långsiktighet – Det är ord som har stor betydelse inom långdistanslöpning, men även inom träning i största allmänhet.

Tio veckor har snart passerat sedan jag återupptog samarbetet med Ulf Friberg. Ett beslut som jag redan nu kan utvärdera som mycket lyckat. Löpningen har återigen blivit en vana, jag har återfått motivationen och fysiskt så har jag gjort stora framsteg. Vi nollställde allt och började om från början. Vi backade tillbaka till grunderna, gjorde en nulägesanalys vart jag står, och därefter stegrat träningen succesivt både i kvalité och mängd. Det märks tydligt att både tempo och uthållighet börjar komma tillbaka även om det är en lång resa kvar.

En skadefylld period kan ofta innebära att man kommer tillbaka ännu starkare. Efter ett 2016 som kan summeras i ett stort bortfall så hoppas jag 2017 ska bli raka motsatsen. Jag brukar dessutom vara lite av en ”jojo-löpare” där jag kommer in PB-perioder för att sedan går ner en nivå, innan det är dags för en ny riktigt bra period.

Förhoppningsvis kan 2017 bli revanschens år där jag inte nöjer mig med att hitta tillbaka till gammal god form utan där jag vill nå ytterligare en nivå. Jag vill göra maran på sub2.40 som är årets mest prioriterade och utmanande mål! Jag vill även göra sub35 på milen och en hygglig halvmaratid.

Träningen för att nå mina mål är inledd och det finns gott om tid där det är viktigt att inte stressa. Kontinuitet och långsiktighet är det viktigaste…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *