Åsaloppet 2012

Idag avgjordes Åsaloppet. Första upplagan på ett tag då det gjordes en nystart av loppet i år. En mycket trevlig tillställning som jag tror mycket på framöver!

Tyvärr blev det ingen medverkan för min del. Jag fanns med i startlistan men en förkylning omöjliggjorde en start. Veckan började med halsont men det var på väg över. I onsdags sprang jag därför ett pass där orken och kroppen kändes bra. Men i torsdags bröt istället en förkylning ut och den sitter fortfarande i så pass mycket att jag inte skulle ha haft ork till att göra mig själv rättvisa. Framförallt inte när jag skulle ha siktat under 40 minuter.

Men jag var iaf där idag och följde tävlingen som åskådare. Det hade självklart varit mycket roligare att springa men det var ändå kul att vara där. Framförallt när så många duktiga löpare deltog!

Jag tror mycket på detta arrangemang och det är redan klart att det återkommer nästa år. Då kan ni räkna med mig i startfältet! 🙂

Årets upplaga vanns inte helt oväntat av Mustafa ”Musse” Mohamed följt av Oscar Käck på en andraplats. Båda dessa herrar har ett gudomligt lätt löpsteg. Oscar såg jag även i Friskusloppet när han vann det i överlägsen stil. Musse var första gången som jag såg live. På damsidan så tog Musses sambo Hanna Karlsson hand om segern.

Här kommer lite blandade bilder ifrån loppet:

 

Folk laddar inför starten!

 

Segraren och tvåan tar kommandot i loppet redan från start!

 

Gott om folk kom till start.

 

Pappa kom inte till start men Alicia var glad i alla fall! 🙂

 

Musse på väg…

 

…mot målet som segrare!

 

Tvåan Oscar Käck på väg mot målet…

 

…och trean Patrik Andersson

 

Här har vi damsegraren Hanna Karlsson på väg mot mål!

 

Här är en löpare som inte blandade sig in i toppstriden, men som förgyllde mångas dag! 🙂

 

Det fanns även superhjältar på plats dagen till ära!

 

Avslutningsvis en segerintervju.

2 reaktioner på ”Åsaloppet 2012

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *