Babyjogger F.I.T

Kombinationen heltidsarbete, familj, och en seriös löparsatsning (på hobbynivå) är inte alltid helt lätt. Det är ofta som det känns att dygnets 24 timmar inte riktigt räcker till för att hinna med allt, och det är svårt att tillgodose allas behov/önskan. Det är ett ständigt pussel (på många sätt roligt) och det gäller att hitta flexibla lösningar överallt.

En sådan lösning har jag tidigare skrivit om då jag har fått möjligheten att träna på arbetstid. Jag jobbar givetvis in den tiden, men jag spar ändå mycket tid på att allt runtomkring blir väldigt tidseffektivt. Det gör också att jag enklare kan frigöra tid på kvällar. Kombinationen arbete/träning är helt enkelt en möjlighet som verkligen underlättar min vardag!

Ett annat alternativ som vi tillämpade mycket i våras/somras var att min sambo och dotter cyklade med på en hel del lugnare distanspass. Det var ett trevligt sätt att kunna umgås samtidigt som jag tränade. Detta koncept har jag delvis byggt vidare på, fast med en annan typ av inriktning och där jag nu lämnar min sambo hemma.

Jag har sedan en tid tillbaka använt mig utav en babyjogger, det vill säga en löparvagn. Hittills har det bara skett i liten omfattning, men tanken är att användandet ska öka allteftersom. Jag har funderat på denna lösning ett flertal gånger tidigare och test-sprang bland annat med vår vanliga barnvagn. Det var inte helt lätt, men gick faktiskt okej även om den inte är gjord för löpning. Det viktigaste var istället att jag insåg potential i det alternativet. Jag började kika runt på löparvagnar och fastnade då för Babyjogger F.I.T!

Löparvagn är en mycket underskattad lösning som verkligen ger extra tid till träning. Man får acceptera att det blir något tyngre och en delvis annorlunda löpstil, men det primära är att det ökar flexibiliteten till träning. Delvis när man är själv med barn/barnen, men också om man vill ge sin partner lite ”egentid”! Det ger dessutom möjligheten att umgås med sina barn under tiden som man tränar.

Jag tänkte återkomma i ett senare inlägg med en utförlig presentation av hur jag använder den i min vardag. Då tänker jag ta upp både för- och nackdelar med vagnen. För även om det mesta är positivt, så finns det givetvis en del att tänka på. Men om man bara är uppmärksam på de punkterna så tror jag det mesta stundar sig i enbart fördelar. Min erfarenhet hittills är att det är ett mycket underskattat alternativ som skulle kunna ge många mer tid till träning!

Jag uppmanar er med liknande situation att kika på, och om möjligt testa sådana här vagnar. Jag rekommenderar er då att inkludera Babyjogger F.I.T i ert urval, för det är verkligen en suverän och robust vagn! För er som vill läsa mer om den så kan ni klicka er vidare på bilden nedan. Då kommer ni att kunna läsa om vagnens egenskaper samt möjliga tillbehör med mera.

 

Babyjogger F.I.T

Hemmakväll brukar använda sig av sin slogan ”Ta med känslan hem”. Men innan det är dags för fredagsmyset så rekommenderar jag er att praktisera Babyjoggers möjliga slogan ”Ta med barnen ut”! 😉

PS! Håll utkik efter ett uppföljande inlägg om vagnen!

3 reaktioner på ”Babyjogger F.I.T

  1. Hej, jag springer en hel del med min vagn (vanlig vagn, ingen löpvagn) men funderar på att skaffa en ”riktig” löpvagn, är därför intresserad av hur du upplever er vagn! Ser fram emot att läsa om det.

    1. Hej Helena! Jag sprang också med en vanligt vagn först, och det är rätt stor skillnad 🙂 Jag ska försöka minnas att mejla dig när inlägget ligger ute! 🙂

  2. Låter bra. Än så länge funkar vagnen bra eftersom barnet fortfarande ligger ner… Hade en enkel löpvagn till den stora tidigare och det är ju skillnad. Bara att ha stora hjul som rullar lättare. Men den vagnen var lånad, så nu får vi leta ny.
    Lycka till med träningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *