Bra start på veckan!

Kylan håller i sig och min träning likaså! Förra veckan fick jag tillgodogöra mig en full träningsvecka igen och denna vecka har börjat lika bra. Ett lättare distanspass i måndags följt av ett intervallpass igår. Tanken var att jag skulle springa gårdagens intervaller på bana och jag begav mig iväg mot Påskbergsvallen. Men väl där så förstod jag att det var kört då hela banan var snötäckt. Jag hade faktiskt ingen tanke på att det inte skulle gå att springa men borde kanske anat detta. Det är ju ingen fotboll eller annan aktivitet på arenan just nu så de lär väl inte ploga enbart för mig… 🙂

Jag fick istället springa mina intervaller ute i det fria och det går bra det också. Problemet är dock att det är svårare att kontrollera farten då parametrar som nedför/uppför, motvind/medvind etc. varierar stort. På en bana är det lättare att känna av ansträngningsgraden och planera för en succesiv fartökning längre in i passet. Men det gick bra ändå och jag är nöjd med de farter jag lyckades hålla. Kylan och underlaget gör att det inte går att hålla de farter jag önskat, men man får går lite mer på känsla under denna period. Utöver uppvärmning och nedjogg på 2+2km så sprang jag 3x(1500m-1000m-500m). Mellan 1500m och 1000m så vilade jag 90 sekunder och mellan resterande sträckor så var vilan på 60s. Kylan gör att intervaller blir tuffare men känslan var ändå god!

Nyligen kom jag hem från ett 8km långt morgonpass. Lite senare i eftermiddag kommer det att bli ytterligare ett distanspass på 12km. Därefter bär det av till Göteborg och Liseberg. Det kommer att bli ett perfekt inslag för att få lite extra julstämning när vi nu kommit halvvägs i lucköppningen mot den 24:e! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *