Count-down till Göteborgs Marathon!

Nedräkningen till Göteborgs Marathon är nu på allvar påbörjad. På lördag gäller det! Träningen är gjord, det är bara de sista förberedelserna och pusselbitarna kvar. Tyvärr känner jag dock en oro över en viktig pusselbit som i värsta fall kan omöjliggöra en start, nämligen att jag får vara frisk.

Vår dotter har under helgen blivit riktigt krasslig med hosta och förkylning, och som småbarnsförälder så är man extra utsatt för denna typ av infektioner. Just nu så känner jag mig okej, men det kan svänga snabbt och det kan bryta ut idag, imorgon eller på fredag. Förhoppningsvis lyckas jag istället hålla mig frisk, men av erfarenhet så brukar man vara särskilt mottaglig för infektioner under perioder när man lättar på träningen och försöker få till en formtoppning. Jag kan inte göra annat än att hoppas att det ska bära hela vägen med tanke på att jag har haft en riktigt bra träningsperiod bakom mig, och har därmed goda förutsättningar för en mycket fin prestation!

I år kommer Göteborgs Marathon att slå deltagarrekord och hittills är mellan 350-400st anmälda till maraton-distansen (finns även halvmara). Det kommer att tillkomma en del löpare via efteranmälan, samtidigt som det alltid faller bort en del. Arrangören räknar därför med att ca 350st kommer till start. Det är kul att det är ett så stort intresse för loppet i år och förhoppningsvis är det också ett starkare startfält än de senaste upplagorna.

Mitt mål kommer att vara att springa under 2.50 vilket är fullt rimligt under två premisser. Den första är redan avhandlad, det vill säga att jag håller mig frisk så att jag kan göra mig själv rättvisa. Den andra är väderförhållandet, då det ska vara en utsatt bana vid starka vindar. Om dessa bitar faller på plats (i positiv bemärkelse) så ska jag gör allt jag kan för att nå mitt mål! Jag kommer alltså inte att fokusera så mycket på placering, utan det blir ett lopp mot klockan. Av den anledningen så hoppas jag på ett par jämnstarka löpare som jag förhoppningsvis kan ta rygg på! Det har alltid funnits en grupp löpare som är ett par nivåer över mig, och dem har jag tyvärr aldrig möjlighet att ta hjälp utav, men med uppskattningsvis 350st löpare så finns det chans att någon är en 2.50-löpare.

Sista dagarna inför loppet innehåller reducerad träningsmängd där varken distans eller tid är särskilt viktigt. Nu är det fullt fokus på att hitta den rätta känslan i kroppen så att jag känner mig stark när jag står på startlinjen. Veckan i sin helhet kommer att se ut enligt följande:

Mån: Lätt distans, ca 10km
Tis: Intervaller (långt ifrån max, utan i mindre skala med fokus på att känna på lite fart)
Ons: Vila
Tor: Lätt distans, ca 8km
Fre: Vila
Lör: Göteborgs Marathon
Sön: Vila, vila, vila..

Den mentala uppladdningen har redan påbörjats då jag ska försöka ge allt jag har. Det är mycket troligt att det blir årets sista lopp så det är onödigt att spara på något krut. Jag håller tummarna för att den sista pusselbiten faller på plats, för på lördag ska det bli all-in!

Pussel

Bild hämtad ifrån http://www.mias-bubblor.se/

2 reaktioner på ”Count-down till Göteborgs Marathon!

  1. Hoppas du håller dig frisk och fixar tiden i Götet!!! vet precis hur det kan vara med småbarn och speciellt vid den här tiden på året.

    1. Tack! Jo jag hoppas att jag lyckas hålla mig frisk! Än så länge känns det bra, men risken är väl att det kommer något skit i slutet av vecckan 🙂 Tack igen!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *