Då var vi igång igen!

Det känns kul att återigen få skriva ett positivt inlägg! Jag har inte fått återkoppling från Sahlgrenska ännu men jag förutsätter att allt kommer att lösa sig. Inom en rimlig framtid ska de förhoppningsvis bränna bort min ”utväxt” i ryggen och om jag förstått allt rätt så ska det sedan inte vara några problem längre. Tills dess har jag inte problem att gå på smärtstillande. Tabletter tre gånger om dagen gör susen! 🙂

När smärtan är borta och tabletterna minskar inflammationen så blir rörelsefriheten helt annorlunda igen. Känns jävligt skönt att inte vara så hämmad i mina rörelser. Jag kan röra mig mycket friare i lek med barnen, när jag städar, när jag sover, etc. Och sedan kan jag ju börja löpa igen….

Jag har startat försiktigt och har hittills inte sprungit två dagar i rad. Om jag stressar så kommer överbelastningsskador som ett brev på posten. Jag måste inse att jag måste vänta ganska länge innan jag kan nå den mängd jag legat på tidigare! Jag börjar verkligen om på noll. Men eftersom det aldrig rört sig om någon muskelbristning så behöver jag iaf inte tänka på någon specifik rehab, utan jag kan träna som tidigare fast i mindre omfattning och stregra succesivt. Jag har planer på en del alternativträning som skulle kunna göra att jag kommer upp i mängd snabbare men som inte sliter på samma sätt som om jag bara skulle sprungit!

Igår testade jag 4x1km intervaller med 500m joggvila. Jag sprang dem på 3.45 – 3.40 – 3.35 – 3.30. Det är jag mycket nöjd med! Kändes framförallt skönt att jag kunde springa dem fortare och fortare även om vilan var ganska lång. Det är ju ett tecken på att flåset börjar komma tillbaka hyggligt. Däremot blir jag väldigt stum i vader och på lite andra ställen men är som sagt naturligt med halvår utan löpning.

Trots väldigt få pass i benen så har jag redan börjat blicka mot tävlingar. Jag är medveten om att jag inte kommer kunna prestera som förut och det bekommer mig inte. Jag ser det istället som bra träning och för att få komma tillbaka in i hetluften igen! Känslan av att återigen få stå på startlinjen!! Men vill ändå betona att harmonin och känslan är viktigare. Jag har inget prestationsfokust just nu även om jag har börjat köra både intervaller och sneglat mot tävlingar…

Hörs!

2 reaktioner på ”Då var vi igång igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *