Drömgränsen på 100km är nådd!

För knappt tre år sedan när jag började med löpningen så lät 100km under en träningsvecka som en omöjlighet. För ett, och två år sedan var detta också mycket avlägset, men nu har jag legat på en träningsmängd jag aldrig tidigare varit i närheten av. Denna vecka resulterade det i att jag passerade drömgränsen på 100 löpta kilometer. 100 kilometer… 10mil… nästan 2,5 maraton… Det låter respektfullt!

100km

Det ger mig automatiskt inte ett bra tävlingsresultat, men om jag kan hålla en liknande träningsdos och vara fri från skador, så är jag tämligen säker på att det kommer hända en del på tävlingarna framöver!

Det har varit en vecka med bra kvalitét trots den höga mängden. Fyra stycken lättare distanspass fördelat på måndag/onsdag/fredag. På onsdagarna så brukar jag springa ett morgonpass och följa upp det med ett kvällspass. Jag har en 8km respektive 12km runda som jag brukar springa och denna onsdagen skojade jag till det friskt genom att springa motsatt håll mot vad jag normalt springer. 🙂 Jag vet inte varför man blir så låst vid att springa åt samma håll hela tiden!? Tisdagen och torsdagen innehöll olika former av intervaller. Under tisdagen så var det totalt 12km där varannan kilometer löptes som snabbdistans. På torsdagen så var det korta intervaller och dem sprang jag på bana, som är mycket smidigare vid intervaller på korta distanser.

Veckan avslutades med ett långpass på 32km som löptes i ett behagligt tempo. Jag kände mig lite seg första fem kilometerna men sedan lossnade det och flöt på bra. Denna gång hade jag med mig vätskebälte då det numera är plugsgrader så att vattnet inte fryser! 🙂 Det var dessutom första gången på väldigt länge som jag hade med mig sportdryck. Troligen kommer jag att fortsätta med sportdryck på de längre passen så att kroppen vänjer sig vid att ta upp det, samt så att magen inte krånglar när det är dags för tävling.

Träningssummering vecka 1 - 2013

Det känns skönt att börja året med en sådan här toppnotering! Nu kommer kommande två veckor att minska i mängd, men det kommer fortsatt att bli mycket löpning.

Det är mellandagsrea överallt och min ena halva är mycket sugen på att handla lite löparprylar, men andra halvan påtalar att jag har tillräckligt för tillfället och bör spara pengarna. Vi får se vilken halva som visar sig vara den starkaste till slut… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *