Dubai Marathon avgjort och min premiär närmar sig!

I fredags var det Dubai Marathon, en snabb bana dit allt fler duktiga löpare söker sig för att starta säsongen på bästa sätt. Förra året var det fyra herrar under 2.05, i år var det fem stycken. Dessa fem placerade sig med en tidsdifferens på totalt 8 sekunder! Snacka om spurt.. 🙂 Damsidan hade också en hel del starka resultat men det var en bit ifrån 2012-års noteringar.

För svensk del så hamnade Isabellah Andersson på en 7:e plats med tiden 2:26:05. Det var en tid hon inte var nöjd med då hon siktade på svenska rekordet och ansåg sig vara i riktigt bra form. Tyvärr hade hon en dålig dag. Läs mer om Isabellahs upplevelse här:

Detta var en grym dag för Isabellah – Marathon.se

På herrsidan så gjorde Michael Mustaniemi ett riktigt bra resultat och gick in på en 32:a plats på tiden 2.25.53 som innebar ett personligt rekord på drygt 2 minuter! Det ska bli spännande att följa Michael framöver. Både om honom och Isabellah går att läsa mer här:

Svensk kamp i Dubai Marathon – Lopningforalla.se

Det var synd att inte Musse kom till start. Det skulle varit oerhört spännande att se om han kunde närma sig det svenska rekordet! Väntar på spänning när och var Musse ska springa härnäst!

Det verkar helt klart att Isabellah ska springa Stockholm Marathon, och tidigare har även Musse öppnat upp för loppet. Det skulle vara väldigt intressant om båda kom till start. Det skulle dessutom vara riktigt häftigt om vi hade kunnt få en svensk dubbelseger! 🙂

****************************************

För egen del så går träningen fint och min årspremiär är nu mindre än två månader bort. Inför tidigare maror så har jag ofta känt att jag velat ha någon träningsvecka till för att känna mig fullt förberedd. Denna gång så har min träning gått så pass bra så nu ser jag istället fram emot att få testa mina vingar och se vad jag kan mäkta med.

Jag har ett par tuffa träningsveckor framför mig varav en nyss har avverkats. Denna veckas kvalitetspass bestod av 15×300 meters intervaller i tisdags. Återigen så tycker jag det är ett mycket tufft med korta intervaller tack vare att tempot är väldigt högt. Jag var mycket sugen på att korta ned antalet intervaller men viftade snabbt bort de tankarna! 🙂

Redan dagen efter så blev det ett nytt intervallpass. Normalt ligger detta på torsdagar men på grund av tidsbrist så fick jag flytta det till onsdagen. Passet bestod av 1km:s intervaller med 1km lugnare löpning emellan. Totalt 12km löptes på detta vis vilket innebar 6st snabbare kilometer. Medelfarten på dessa låg kring 3.45-3.50.

Totalt sett så kom jag upp i 87km vilket är en ny bra mängdvecka. Nästa vecka verkar det som att kylan ska avta och att det istället ska bli någon plusgrad. Dessvärre verkar det bli en del nederbörd och starka vindar, så det kanske snarare blir sämre förutsättningar än tidigare. Men oavsett väder så finns det kläder… 😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *