En bra vecka i ryggen

Ännu en vecka går mot sitt slut. En vecka där kvalitén har återfunnits i ett par pass och kroppen har svarat riktigt fint! Nu är jag tillbaka i tillräckligt god form för att kunna träna på för fullt. Totalt 6st pass har avverkats där tisdagens 5x1km intervaller gav mersmak. Formen kändes så god att jag lyckades springa sista kilometern på 3.14! Det bör tilläggas att jag sprang på löparbana, men det är ändå ett tecken på att jag förhoppningsvis ska kunna ta nya kliv framåt hösten.

Intervallöpning

Det blev även ytterligare ett intervallpass i 10x400meter. Som vanligt så öppade jag lite försiktigt, men sedan blev det fina tider där sista intervallen löptes på 70 sekunder blankt. Det känns som jag börjar hitta mer rätt under de kortare intervallerna. I början hade jag det riktigt tufft med dem och inget flyt alls i löpningen. De är väldigt viktiga då de ger en skön fartkänsla och får de långa intervallerna att kännas långsammare/lättare. Utöver dessa intervallpass så har veckan innehållit lite tröskellöpning, samt lättare distansträning.

Jag har under helgen fått förkylningssymptom som jag hoppas ska försvinna. Jag vill verkligen kunna träna på för fullt nu och börja bygga upp kroppen på nytt. Jag har dessutom ett viktigt lopp på lördag som jag verkligen inte vill missa. Det är inte viktigt av prestations- eller tidsskäl, utan det viktiga är att deltaga och ha kul, då det är min sambos första lopp. Och då förstår ni själva att jag inte kan missa detta! 🙂 Det är inte bara hennes första lopp, utan det kommer dessutom bli första gången som hon ska springa en mil. Men jag har varit med henne på tre 8km rundor så jag vet redan att hon kommer att fixa det! Det ska bli riktigt roligt att stötta och hjälpa henne igenom Midnattsloppet på lördag. Oavsett tid så är hon en vinnare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *