En framtida intervju?

På jobbet i måndags så hade vi en oförberedd och annorlunda summering av året som gått. Men det var inte 2012 som alla förväntade sig, utan det var istället 2013. Så istället för att summera 2012 så valde vår VD att blicka framåt. Han hade satt upp några händelser och mål som hände 2013, givetvis påhittade eftersom det ligger i framtiden, men också realistiska så att vi vid årets slut ska ha haft möjlighet att ha nått dem. Utifrån dessa händelser och mål fick vi andra sedan spontant svara på hur vi lyckades med detta och vad det berodde på. Med tanke på att alla var oförberedda så blev det givetvis en aning humoristiska svar. Men det var ett kul inslag och det ska bli intressant att följa upp under slutet av året.

Det var ett så kul inspel så jag överför det till min löpning. Om detta skulle kunna bli en intervju från slutet av 2013 får framtiden utvisa, men man kan ju alltid hoppas! 🙂

Hej Jonas!
Grattis till ett mycket lyckat 2013!
-Tack! Det har löpt på bra som man ironiskt skulle kunna säga.

Du startade säsongen med ett maraton i Barcelona där du klarade tre-timmars gränsen, berätta?
-Ja det var en mycket lyckad resa med perfekta förberedelser. Jag fick vara skadefri och fick därmed en riktigt bra träningsperiod med mig i bagaget. I Barcelona var sedan förhållandena perfekta och jag lyckades gå i mål på fina 2.58.05.

Sedan var det dags för Ölands marathon där du blev 7:a?
-Ja, jag är mycket nöjd med placeringen med tanke på att det var Veteran-SM vilket medför extra duktiga löpare på startlinjen. Det var otroligt varmt väder men jag lyckades ändå sätta nytt personbästa med tiden 2.57.14 så jag är mer än nöjd!

Därefter sprang du ett tredje maraton under hösten som du har kallat ”ditt livs lopp”?
-Det stämmer! Höstmaror brukar passa mig bra med ett behagligt klimat och så även denna gång. Allt runt omkring gick enligt plan och jag var i en grym form. Mitt mål på 2.55 krossade jag i och med min tid på 2.52.49! En otrolig känsla!

På tre maraton har du alltså satt nytt personbästa lika många gånger, hur förklarar du det?
-Det beror troligen främst på tre anledningar. Den viktigaste är att jag har fått vara skadefri och kunnat få kontinuitet i träningen. En annan anledning är att jag tog hjälp av Ulf Friberg med träning och coaching för att få så optimala förutsättningar som möjligt. Den sista anledningen är att jag ökade min träningsdos från ca 4-7 mil i veckan till 8-11 mil i veckan och fick därmed en mycket bättre grund.

Du lyckades även med dina mål på både halvmaran och milen?
-Det är inte dessa distanser som jag prioriterar. Men i takt med mycket mer kvalitativ träning så har jag fått upp farten i kroppen så det känns kul att jag har blivit snabbare på kortare distanser.

Om vi nu blickar framåt, hur ser du på 2014?
-Det gäller att fortsätta på samma linje och behålla kontinuiteten i träningen. Då är jag övertygad om att jag kommer att ha en liknande utveckling som 2013. Jag känner mig grymt motiverad så jag kommer fortsätta att satsa!

Grattis igen, och lycka till med din satsning!
-Tack!

Som sagt, framtiden får utvisa om det skulle kunna vara en summerande intervju av 2013! 😉

2 reaktioner på ”En framtida intervju?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *