En löptur hem från arbetet!

Det var halt i morse när jag skulle gå till bilen för att bege mig mot jobbet. Det regnade igår kväll och temperaturen låg runt nollgradigt vid halv sju tiden nu på morgonkvisten. Jag hade planerat att springa hem från jobbet och ta veckans långpass redan idag. Jag brukar normalt spara det till söndagar. Det hala underlaget gjorde mig tveksam när jag satte mig i bilen men ett par timmar på förmiddagen med sol ska förhoppningsvis skapa ett löpbart underlag.

Jag arbetar i Falkenberg och bor i Varberg och sträckan där emellan är drygt 30km om jag tar kustvägen. Jag har sprungit den några gånger förut och det är smidigt att koppla på träningen direkt efter arbete. Jag slutar 12 på fredagar dessutom, vilket gör det än mer ypperligt. Till sommaren kanske det finns läge att springa hem även en vardagskväll, men för tillfället skulle det bli för mörkt och troligen frysa på igen.

Jag åt en rejälare frukost på jobbet vid 9 och såg att solen började leta sig fram och smälta vägarna. Då bestämde jag mig för att det får bli ett test och så får jag avbryta helt enkelt om det skulle vara för halt. Jag skulle aldrig riskera något i onödan så här tidigt på säsongen och i träning dessutom. För att komma iväg lite tidigare så tog jag kompledigt sista stunden och begav mig iväg ca 10.40 på min resa hemåt.

Vägarna visade sig vara bra! Det fanns några ställen där det var ganska halt men då tog jag det lite lugnare. Vid de tillfällen som jag mötte långtradare tog jag mig lite extra ut i väggrenen för att inte bli nerskvätt. 🙂

Nackdelen med att springa en så lång sträcka enkel väg är att det finns risk för motvind under hela sträckan. Det hade jag som tur var inte idag utan det var lugna vindar. Annars är det ett bra sätt att pressa sig själv på, för det finns ingen genväg att ta mig hem snabbare på. Sträckan måste genomföras för att helt enkelt komma hem.. 🙂

Jag kände mig mör i benen väldigt tidigt men konstigt nog kunde jag hålla ett väldigt bra tempo hela vägen. Jag hade gärna kännt mig fräschare i kroppen men med tanke på tiden så är jag inne i en period med stigande form. Även om det känns tungt i kroppen så finns ändå energi att hålla bra fart!

Hela sträckan blev totalt 33km vilket är den fjärde längsta sträcka jag sprungit. Medeltempot hamnade på 4.49 och är snabbare än min bästa tid på marathon vilket innebär att jag i princip redan nu kan lova en förbättring på nästkommande lopp i Stockholm.

Lördag och söndag följs upp med kortare pass för att totalt nå en volym av ca 80km denna veckan som är detta blockets tuffaste vecka. Nästa vecka blir lugnare och sedan går jag på tredje och sista blocket i grundträningsperioden.

Önskar er en trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *