En tur till Stockholm

Imorgon är det en månad kvar till Stockholm Marathon! Tiden har gått väldigt fort och som vanligt blir man lite stressad i alla förberedelser och vill ha ännu mer bra träning i bagaget. Men det känns ändå rätt bra tycker jag! Det har hackat en del längs vägen med en belastningsskada men jag har kunnat ersätta med alternativträning. Jag är nog inte tillbaka i min bästa maratonform men en god bit på väg och ser Stockholm som ett viktigt lopp i fortsatta resan mot målet att så småningom klara 2.40!

För knappt en vecka sedan var jag på tjänsteresa i Stockholm och passade på att klämma in två löppass. På torsdagseftermiddagen sprang jag runt Kungsholmen som var helt fantastiskt! Jag hade ingen aning om att man kunde springa längsmed vattnet i princip hela sträckan. Solen var dessutom framme så det bjöds på underbart vårväder. Löpning runt Kungsholmen förutsätter jag är populärt för Stockholmarna men vårvädret kanske lockade ut extra många. Jag tror inte jag mött så många löpare här i Varberg hittills i år som jag mötte på Kungsholmen. Verkligen MAGISKT och den sträckan kommer jag springa fler gånger så snart jag får chansen!

Morgonen därpå var jag uppe med tuppen för ytterligare en löptur. Jag gav mig iväg strax innan 06:00 och Sveriges huvudstad var tyst och stilla. Även om morgonen var småkylig så värmde solen som var på uppgång. Återigen riktigt fint väder och den gången blev det en runda ute på Djurgården. Jag sprang förbi Gröna Lund och rundade Skansen innan jag vände hemåt. Strax utanför Skansen sprang ett större djur förbi ca 100 meter bort. Jag hann först inte se vad det var men såg sedan att det var ett rådjur. Jag kunde andas ut så att det inte var något djur som rymt från Skansen… 🙂

Runt Skansen sprang jag först längsmed den väg som Stockholm Marathon går på andra varvet, sedan sprang jag tillbaka utmed vattnet med en mycket vacker vy. Även denna gång var det några morgonpigga löpare som jag mötte.

Stockholm är en mysig stad och jag har alltid trivts mycket bra under mina vistelser. Om en månad ses vi igen och då hoppas jag att vädret bjuder till återigen. Det är inte samma mysfaktor på bansträckningen av Stockholm Marathon men desto bättre stämning. Jag ser mycket fram emot detta…

På återseende!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *