En vecka kvar till Oslo

Idag är det en vecka kvar till Oslo marathon. Det är skönt att det närmar sig men som nästan alltid känner jag att jag gärna velat haft två veckor till med träning. Man kan aldrig känna sig nog förberedd… 🙂

Träningen har flytit på bra. Jag har haft bra mängd på de senaste veckorna och jag har framförallt ökat farten på passen. Det har blivit några riktigt bra intervallpass som jag är väldigt nöjd med! Jag har helt klart haft en bättre träningsperiod bakom mig gentemot tidigare maror. Men det som gör mig lite orolig är att jag har tränat på för hårt och inte hinner återhämta mig tillräckligt mycket för att kunna prestera så bra som jag vill. De sista dagarna har jag känt mig stum i benen, och framförallt idag så var det väldigt segt! Jag hade planerat att springa imorgon söndag också men det blir med största sannolikhet vila. Möjligtvis att de blir ett långsamt och väldigt kort pass för att få genomströmning i benen.

De sista dagarna inför Oslo kommer också att bli lugna. Jag vill nog ha in ett pass till med lite fart för att känna att kroppen fortfarande är uppe i varv. Men det får vara ett pass som inte sliter på kroppen, troligen en medeltuff fartlek av kortare slag.

I övrigt så har jag hopp om en mycket lyckad lördag. Det mesta runt om kring är planerat och klart, det är egentligen bara åka dig och springa, men det är ju tyvärr inte så bara… 😉

************************************************************************************

Off topic; Såg att platserna till Paris marathon släpps den 17 oktober. Det är perfekt för min del för då hinner jag förhoppningsvis få besked om jag får en startplats i London tills dess. Om inte så kommer jag att boka Paris direkt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *