Ett första pass med nya träningspartnern

Idag blev det ett första pass med den nya träningspartnern som jag tidigare berättade om! En mycket trevlig kille som jag tidigare har stött på för några år sedan i jobbsammanhang (världen är liten…). Han har ett högre tempo i sig så det blev precis som jag förutspått ett mycket givande pass!

Jag mötte upp han efter en knapp kilometers jogg och sedan fortsatte vi i lugnt tempo i två kilometer innan vi började trycka på. Fjärde kilometern landade på 4.20 följt av sex kilometer med riktigt bra tempo 4.08 – 4.00 – 3.57 – 4.01 – 3.55 – 3.54. Avslutningsvis så blev det 1km lugnare jogg hemåt.

Denna typ av pass kommer att ge mig massor framöver. Jag tränar mycket mängd men känner att jag ligger alldeles för långt efter när det gäller tempot. Nästa pass vi kör är tanken att jag ska hålla i ännu längre. Jag flåsade för kung och fosterland i slutet medan det är ett behaglig tempo för honom. 🙂

Jag tycker ändå att det kändes bra. Jag var ute på ett långpass i lördags på 23km där jag var väldigt seg i kroppen. Det fanns inte alls något tryck i benen och därför var jag lite orolig för dagsformen inför dagens pass. Men det kändes som sagt mycket bättre. Jag tror det sitter väldigt mycket psykiskt. Idag hade jag ingen möjlighet att känna efter, det var bara att ge järnet och hänga på. Det är guld värt helt enkelt då det är svårt att pressa sig på detta sätt på egen hand.

Vi ska även kika på ett pass med intervaller framöver. Ska bli mycket intressant att se vilket tempo vi kan nå tillsammans!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *