Fästningsintervaller

Intervaller är en oerhört bra träningsform men beroende på hur hårt man kör så kan de vara både fysiskt och psykiskt tuffa. Det krävs helt enkelt lite jävlar anamma för att ta tag i dem! Jag har funderat kring hur man ska förändra och göra dem roligare, och kom till slut fram till att det finns en fin och lagom lång sträckning runt Varbergs fästning som är värt att testa. Så numera har jag på egen hand myntat begreppet ”fästningsintervaller”.

Jag var där igår och rekade läget och testade två varv. Distansen jag mätte upp var ca 1,15km och det fungerar fint som en medellång intervall. Alternativet är också att springa dem som 1km:s intervaller med 150m jogg emellan. Det finns dessutom en extra väg som gör att man troligen kan nå upp till 1,5km istället om man skulle vilja.

Det är en väldigt fin sträckning som jag hoppas ska kunna ge nytt liv i min intervallträning. Stora nackdelen är att det kan blåsa väldigt mycket i och med det öppna läget utmed havet, men jag får välja de dagar då det är relativt vindstilla (helt vindstilla har det nog aldrig varit i Varberg :)).

Om man på sikt vill ha ytterligare en utmaning så kan man springa intervallerna i full riddarmundering. Det kan bli varmt och med ett tungt löpsteg, men det skulle se mycket ambitiöst ut… haha

Jag har hittat två bilder där jag har markerat ut sträckan som omfattar ca 1,15km. Ett flygfoto och en kartbild.

Om ni är sugna på att köra lite intervaller som tar er tillbaka till medeltiden så är ni välkomna att höra av er! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *