Fin avslutning på januari!

Januari har nu nått sitt slut och jag fick avsluta månaden med en piggare kropp igen! Under torsdagen så blev det ett intervallpass i samband med lunchen på jobbet. Den storm som SMHI utvarnade drabbade inte oss så mycket, men helt klart var vindarna starkare än normalt, och jag var lite orolig för hur kvaliten i passet skulle bli. Men jag hittade en sträcka med sidovind så det påverkade inte så mycket, och jag kunde utföra ett fullgott träningspass!

Jag packade väskan kvällen innan och var säker på att jag hade fått med mig allt. Klocka, tights, jacka, underställströja, mössa, vantar, skor, med mera. Men likt förbannat så var det något som glömdes, nämligen sockarna! Att springa utan sockar var inte tal om så jag fick helt enkelt ta de sockar jag redan hade på mig. Det gick fint och var inte några som helst problem att springa, problemet kom istället i efterhand då jag duschat och förstått att jag inte skulle kunna använda de sockarna igen. Dels var de fuktiga, och sedan luktade de inte speciellt gott. Så det fick bli barfota i skorna resterande arbetsdagen. Jag hade möte med en speditör på eftermiddagen så jag fick dölja så gott det gick så att det inte syntes. Det skulle nog sett lite underligt ut att vara utan sockar i januari. Jag hoppas också att det inte stank för mycket. 🙂

Hur som helst så var det viktiga att passet blev av och 5st intervallstegar löptes i ordningen 400m – 300m- 200m, där farten skulle öka i takt med att distansen minskade. Totalt sett så höll jag mina måltider bra. Jag hade lite problem på 300m:s sträckan medan jag sprang snabbare på 400m. På 200m sprang jag ungefär som planerat. De ungefärliga måltiderna var 77sek på 400m, 54sek på 300m och 35sek på 200m.

Som jag har varit inne på vid ett flertal tillfällen så är korta intervaller grymt tuffa. Även om kroppen svarade mycket bättre idag så märks det att jag behöver mer av detta för att få upp tempot ytterligare! Det häftiga efter ett sådant här intervallpass är att nedjoggen blir i ett väldigt bra tempo, troligtivs för att kroppen vänjer sig vid en högre fart! Det blir någon form av fartblindhet.. 🙂

En summering av januari innebär att det blev ett nytt mängdrekord på nästan 391km! Det känns grymt bra att kroppen fortsatt klarar denna mängd och ändå få till bra kvalitetspass!

Januari 2013

Nästa mål blir att nå 400km. Februari är troligen inte rätt månad eftersom det är en kortare månad, och i mars så är det dags för första tävlingen vilket kommer dra ner totalmängden. Men framåt våren så ska 400km:s-gränsen passeras… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *