Första gången med musik!

Vad skönt det känns att äntligen kunna få kontinuitet i träningen igen! Det var länge sedan jag hade ett längre uppehåll och det är mycket frustrerande. Jag fick t.ex. ställa in Kungsbackaloppet som jag sprungit senaste tre åren. Men nu är känslan att jag är på rätt spår igen! De senaste 10-14 dagarna har jag i princip kunnat träna smärtfritt.

Jag har ökat löpmängden succesivt men det dröjer ett tag innan jag är tillbaka i gammalt slag. Däremot så tränar jag totalt sett ungefär jämbördigt i och med att jag lägger in alternativ träning (läs cykel) och ökat styrketräningen. Där jag troligen tappat mest är uthållighet då jag inte sprungit ett långpass på två månader. Sista två veckorna har jag gjort kombinationspas med löpning och cykel för att nå en längre tids ansträngning och det har känts bra! På lördag är tanken att jag ska upp på 17km löpning tillsammans med cykel, om det känns bra så kommer längden på långpassen att öka framöver så att jag hinner få in ett par innan Stockholm Marathon.

I avsaknad av långpass så har däremot kvalitetsträningen kommit igång på allvar och det positiva är att jag har visat god form! Igår sprang jag ett intervallpass på 8x1km och överraskade mig själv med en härlig känsla rakt igenom! De inledande intervallerna låg strax under 3.40 och tiderna förbättrades för varje intervall. Sista pressade jag mig rejält och tror den hamnade på 3.17-3.18 så det var mycket glädjande! Tempot har jag alltså lyckats hitta tillbaka till relativt snabbt, men det är som sagt ett frågetecken kring uthålligheten på längre distanser.

Idag blev det dessutom ett första dubbelpass på två månader med bara löpning. Ni förstår säkert att min känsla är att det är vind i seglen igen! Hehe

Idag testade jag för övrigt att för första gången springa med musik. FÖRSTA gången på över FYRA år. Det kanske låter märkligt? Men jag har aldrig attraherats av att springa med musik, det har gått så bra ändå. Jag brukar drömma mig bort på andra sett och har gillat att kunna ta in omgivningen. Men av någon anledning så har nyfikenheten på att testa växt fram, så idag kände jag att det var dags! Jag har nyligen införskaffat både lurar och ett sportarmband och valet av musik var för dagen givet!

Tigerdrottningen

Kent släppte idag sitt nya album (Tigerdrottningen) och jag har varit frälst i dem sedan lång tid tillbaka. Det sjuka är att de aldrig gjort en dålig skiva… Mäktigt!

Har var då upplevelsen att springa med musik? Jo den var faktiskt riktigt bra och jag kommer definitivt att fortsätta med det! Det blev Kent denna gång som sannolikt blir återkommande, men allätare som jag är så kommer det nog bli en go mix framöver. Det kommer troligen också bli aktuellt att testa någon podcast framöver. Så här i efterhand kan man tycka att man borde ha testat musik långt tidigare, men jag har som sagt inte känt något behov. Jag ser det istället som ett nytt positivt inslag som ger ytterligare liv i löpningen!

Med musik

Trevlig valborg!!

 

2 reaktioner på ”Första gången med musik!

  1. Verkligen, Isola, Hagnesta Hill efter det är jag mer tveksam…hoppas inför varje ny platta att gitarrerna ska vara tillbaka…det är ju inte dåligt, men lite gäspvarning från min sida.

    Springer nästan alla pass med musik….de hårda passen stänger jag ofta av den efter uppvärmningen, blir mest störande sen…

    1. Ja det var starka skivor, fast jag måste säga att jag gillar deras ”nya” linje. Det mäktigaste med Kent är att deras låtar alltid växer. Till en början så får jag känslan av att det inte är så märkvärdigt, men efter ett par gånger så blir låtarna bara bättre och bättre. Oftast är det precis tvärtom med många andra artister 🙂

      Jag kommer nog göra precis som dig och köra musikt på lätt distans, men skippa det på kvalitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *