Fortsätt att kämpa!

Tjena!

Det var ett tag sedan!

Vad har hänt sedan senast? Det har kommit en ny laddning snö, men träningen fortsätter! Jag ska dock vara ärlig med att jag har haft en mentalt tuffare period det sista. Jag har haft svårt att motivera mig i löpningen. Det positiva är dock att jag fortsatt har tränat, och kontinuitet är viktigt! Givetvis är glädjen i löpningen viktigare, men så illa har det inte varit. Löpningen är fortfarande viktig och en betydande del! Det svåra har mer varit att pusha och pressa mig.

Jag tror att vädret spelar in till stor del. Vinterlöpning kan vara extremt härligt, men i år tycker jag att det ständigt har blåst kalla vindar, och då är det inte särkilt härligt längre. Med varierat underlag och jobbiga vindar så blir fartpassen lidande. Jag är medveten om att man får acceptera en fartsänkning under rådande förhållande, men för den totala löparkänslan hade det varit skönt med en fullträff på ett tuffare fartpass. Jag känner att jag skulle behöva det för att få upp motivationen igen.

Så vad är rimligen lösningen på problemet? För vädret lär ju inte ändra på sig…

Ett träningsläger till en varmare destination hade varit tacksamt, men dessvärre inte genomförbart. Lösningen får istället bli ett intervallpass på löpbandet! Det var längesedan jag sprang på löpband, och speciellt med fart. Normalt tycker jag att det är sjukt tråkigt, men i intervallform med bra fart så hoppas jag att det ska stimulera! Det ska bli gott att dra på sig shorts och t-shirt för en dag och svettas loss inomhus, sedan kan vi ta på dubbdojjorna som vanligt igen.

**************************************************

Knappt fyra veckor kvar till Kiel! FYRA veckor bara!!

Tiden går som vanligt väldigt snabbt. Hoppas tiden blir lika snabb i Kiel…

Jag känner mig dock inte stressad. Det var ett tag sedan jag tävlade så det ska bli kul med en tidig säsongsstart. Jag tror även detta kan vara ett motiverande inslag, och kort därefter är ju våren på språng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *