Förväntningar!

Vi har på mitt arbete under året pratat mycket om att överträffa någons förväntningar. Det vill säga hur viktigt det är, att inte bara tillgodose vad exempelvis en kund vill ha, utan även försöka gör ”det där lilla extra” för att överträffa vår kunds förväntningar.

Att ha förväntningar är någon jag tror vi alla har, även inom löpningen. Vi har förväntningar på oss själva, men även på tävlingar, arrangemang och olika produkter. Jag har själv en förväntning på mig att klara maran på 3.10 i år vilket omsatt har blivit ett mål. Jag har redan anmält mig till ett koppel utav olika tävlingar och jag tänkte härmed redogöra för vad jag har för förväntningar på dem i korthet.

Kungsbackaloppet (halvmara)
Det är andra året i rad som jag öppnar upp med Kungsbackaloppet. Arrangemanget i sig var helt okej men bansträckningen är troligen en av Sveriges tråkigaste. Det är inget lopp jag hade deltagit i om jag inte hade bott så nära. Men det ligger bra tidsmässigt på året som en start på tävlingssäsongen. Min förväntan är att arrangemanget håller ungefär samma klass som föregående år och att jag har en bra känsla i löpningen. Jag kommer inte att kräva någon speciell tid utav mig själv utan vill hellre ha ett formbesked i form av en ”känsla” att ta med mig in i kommande tävlingar!

Göteborgsvarvet (halvmara)
Det är min första start någonsin i Göteborgsvarvet och jag vet om hur otroligt stort arrangemanget är. Jag har hört att det kan vara väldigt svårt att nå sina önskade tidsmål eftersom framkomlighet kan variera stort utefter startposition och utgångsläge. Därför har jag inga större förväntningar på mig att göra en riktigt bra tid, utan mina förväntningar ligger istället i att få en storslagen upplevelse och bli buren fram av alla goa Göteborgare! Jag har även förväntningar på att allt fortlöper på ett smidigt sätt trots den enorma folkmassan och att mässan har ett intressant utbud.

Stockholm Marathon
Det var här jag sprang min första mara och det är kul att vara tillbaka. Stockholm Marathon är en klassisk tävling och den kommer alltid att ha stora förväntningar på sig. Föregående år så överträffade de mina förväntningar med hur smidigt allt gick tillväga och hur bra service de hade. Jag har därför höjt mina förväntningar i år och räknar med att de ska erbjuda precis samma höga klass. Jag kommer att åka upp med SJ:s Marathonexpressen över dagen så jag har höga förväntningar på att hela dagen ska bli mycket lyckad med förbindelser, väder, publik och det personliga resultatet. Stockholm är en utav de tävlingar som jag har störst fokus på, så här är mitt resultat väldigt viktigt!

Jubileumsloppet (maraton)
Mina förväntningar på arrangemanget kring Jubileumsloppet är höga. Jag kan tänka mig att bansträckningen är sämre än Stockholm Marathon med tanke på att det är en vändbana samt att det troligtvis blir glesare med folk. Men arrangemanget som helhet låter mycket spännande och når de ut med känslan av att befinna sig 100 år bakåt i tiden så kommer det att bli mäktigt! Eftersom det endast ligger sex veckor efter Stockholm Marathon så är inte tiden lika viktigt som upplevelsen. Med tanke på att det väldigt få som får möjligheten att springa detta lopp och eftersom det inte kommer åter så räknar jag med att det ska sätta sig i minnet att ha varit en del utav det!

Midnattsloppet (milen)
Återigen en ny tävling och den skiljer sig mycket från övriga lopp. Jag har anmält mig till att starta i en väldigt bra seedningsgrupp då jag har höga förväntningar på att göra en bra sluttid. Men även här så förväntar jag mig en riktigt häftig upplevelse med bra publikstöd och ovanligheten att tävla på kvällen. Jag är osäker på om jag kommer att ha Midnattsloppet som ett återkommande lopp då jag ser det lite mer som en ”jippo-upplevelse” än en tävling. Men om det överträffar mina förväntningar så kommer jag definitivt tillbaka igen!

Oslo Maraton
Första gången jag beger mig utanför Sveriges gränser för att springa och det kommer jag göra i vårt grannland Norge. Jag har ingen som helst aning om hur arrangemanget är uppbyggt, hur mycket publiksstöd de har, eller hur banan ser ut. Jag har därför inte några speciella förväntningar kring arrangemanget utan här är det tiden som är det allra viktigaste. Det är troligen min sista mara under året, så har jag inte nått mitt tidsmål tidigare så är det här det gäller!

Under resans gång ska det bli intressant att följa upp varje lopp och se om de överträffade mina förväntningar. Jag har ingen erfarenhet ifrån lopp utomlands men jag är ganska övertygad om att Sverige står sig mycket väl i att arrrangera tävlingar. Även de mindre loppen brukar ha starka eldsjälar som ser till så att löparna får ett bra arrangemang. Jag är därför övertygad om att ovannämnda tävlingar kommer att bli trevliga. Men det är även upp till mig själv att lyckase matcha förväntningarna på mig själv! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *