Från 2012 till 2013

Då är vi till slut inne i 2013. Det kommer som vanligt att dröja ett tag innan man skriver rätt årtal, men tids nog vänjer man sig. 🙂

Jag avslutade 2012 med att lite fyndigt springa 12km. Det gjorde att jag under december sprang totalt 377,7km vilket innebär rekord när de gäller mängd, och dessutom rejält! Dessa sista 12km gjorde att jag totalt under året kom upp i 2944km. Det hade varit lite kul att nå 3000km, men sjukdomsperioden i november satte stopp för det. En månadsvis summering över 2012 ser ut enligt följande:

Summering 2012

Vad som glädjer mig mycket är att snittempot har ökat trots en större mängd. Anledningen till detta är ett väl balanserat träningsupplägg med lugn distans blandat med kvalitetspass.

Om ni trodde att jag skulle starta 2013 med att springa 13km så måste jag tyvärr göra er besvikna, men givetvis startade jag året med löpning. 🙂 Ett intervallpass stod på schemat där varannan kilometer skulle gå snabbt och varannan i ett lugnare tempo. Det blev totalt 12km i denna variation med 2+2km uppvärmning och nedjogg, så totalt 16km.

Det kändes som att kroppen svarade bra. Förra veckan var lite seg från och till, så det var skönt att känna att det fanns tryck i benen igen. Jag hoppas jag kan följa upp så att det blir en bra vecka även i övrigt.

Idag är det annars promenadernas och pizzans dag.  De flesta vill ut och röra på sig första dagen på det nya året. Och många orkar inte ta tag i matlagningen efter gårdagens och tidigare dagars kalasande. Den kombinationen känns som ett smidigt och bra sätt för många att starta det nya året. Själv föll jag ur ramen då jag varken promenerade eller åt pizza, men istället sprang jag och åt lax med ugnskokta rotfrukter. För mig är det en ännu bättre start på 2013… 😉

God fortsättning på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *