Frankfurt Marathon – DNS

Min race report för Frankfurt Marathon blir tyvärr kort. Den kan summeras i endast tre bokstäver.

DNS

Det vill säga Did Not Start…

Men jag ska återge lite bakgrund till det hela.

Det blev tyvärr oerhört olyckligt då jag åkte på någon form av magsjuka på fredagen, dagen innan avresan mot Tyskland. Jag hann precis komma hem efter en halvdag på jobbet då jag märkte att något inte stod rätt till. Jag hade haft mindre knip under förmiddagen som sedan eskalerade och under eftermiddag/kväll var jag totalt kass! Faktum är att jag inte minns när jag var så lamslagen senast. Magknip, illamående och huvudvärk avlöste varandra och uppladdningen inför Frankfurt hade spårat ur! Det var knappt så jag hade krafter till att packa resväskan innan jag kunde sova några få timmar tills det var dags att gå upp för tidig avfärd till Landvetter.

Jag ville inte ställa in resan då jag hade familj med mig och vi hade bokat tre nätter så att det även skulle bli en semestertrip. Maratonloppet var så klart resans huvudsyfte men om det skulle skita sig så skulle vi får göra det bästa av situationen. Som ni redan vet så sket det sig alltså! Jag var fortsatt kass på lördag förmiddag och då jag knappt kunde äta under lördagen så tog jag beslutet att avstå söndagens start. Med tom tank och uttorkad kropp så kändes det inte lönt att starta. Det kändes heller inte smart att utsätta kroppen för en så stor påfrestning med tanke på förutsättningarna.

Det kändes för jävla trist att inte komma till start. Väderförhållandena var utomordentliga! Det var härlig inramning på de platser som jag stod och kollade. Det var helt enkelt upplagt för fest! Men det gick ändå att svälja besvikelsen någorlunda av ett skäl, jag var nämligen i så dåligt skick så inget annat än att bli frisk tog mitt fokus. I rådande tillstånd hade jag mest en kamp om att piggna till. Det hade varit betydligt tuffare att acceptera en DNS på grund av en förkylning eller liknande. Men som sagt, det var givetvis fortfarande ett hårt slag!

Resan förlorade sitt huvudsyfte och mål. Det är som att adventskalendern skulle sakna lucka 24:a. Men vi gjorde dock vad vi lovade varandra, vi gjorde det till en trevlig resa! Frankfurt var en härlig stad och det blev fotboll (Bundesligamatch mellan Frankfurt & Stuttgart), besök på stadens zoo, shopping, med mera.

Jag hade gärna stått för en grym prestation i Frankfurt Marathon så att jag hade kunnat efterlikna denna ”race report” med en storslagen filmtitel. Men just nu kommer jag inte på något mer passande än…

vi hade iaf tur med vädret

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *