Friskvård hos företag

I förra veckan så skrev jag om ett träningspass på arbetstid i samband med lunchen. Jag skrev att det var något som jag skulle kunna tänka mig att göra igen och jag tror på ett sådant upplägg, om det finns möjlighet det vill säga.

I förra veckan startade vi även ett hälsoprojekt på mitt arbete där jag och vår VD, tillsammans med ett företag som arbetar med friskvård, har satt upp ett schema med olika föreläsningar som berör hälsa samt några fysiska pass. Samtliga dessa tillfällen ligger på arbetstid och finansieras av företaget.

Målet är att uppmuntra alla anställda till att uppnå en god hälsa, skapa ett intresse, och att förhindra sjukskrivningar. Jag tycker att detta koncept skickar en tydlig signal till att vårt företag värnar om sin personal och jag tror att friskvård kommer att bli ett allt mer viktigtare ämne för många företag. En del företag ligger redan i framkant, medan en del inte har engagerat sig något alls. Tidigare har vi mest pratat om sjukfrånvaro, men idag finns även begreppet sjuknärvaro. Det vill säga att man är på jobbet fastän man är sjuk, och det främjar inte för ett långvarigt och effektivt arbete.

Anledningen till att jag skriver detta inlägg är att det i gårdagens Hallands Nyheter publicerades en artikel om just friskvård på företag. Med tanke på min lunchträning och företagets hälsoprojekt så kom denna artikel mycket lägligt! 🙂

Ni kan läsa artikeln på följande länk:

Många företag erbjuder friskvårdsbidrag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *