Frustration & träningscykel i väntan på löpningen…

Idag blev det återigen ett pass på träningscykeln då foten inte har förbättrats. Jag trodde att foten var på bättringsvägen eftersom det i vardagslivet smärtar ytterst lite. Men när jag skulle ta en promenad igår så gjorde det riktigt ont vid varje fotisättning. Det har alltså inte förbättrats ett dugg tyvärr.. Tillbaks till ruta 1.

Jag hade på mig mina mest dämpade skor men det gjorde alltså ingen skillnad, jag funderar istället på om det blir värre i skor. Symptomen är spridda skurar och det är svårt på egen hand att gissa sig till vad det kan vara. Jag ska till ortopeden på torsdag igen och prova fram sulorna, vi får se om vi kan hitta vad smärtan i foten beror på.

Olika slutsatser jag har dragit hittills är:
– Dämpade skor hjälper inte, skor kanske rentav förvärrar.
– Ingen stelhet på morgonen (som är vanligt vid hälsporre)
– Smärtan är minimal i vila och känns enbart vid belastning
– Jag kan gå på häl och på tårna utan att det smärtar
– Jag kan vricka foten åt olika håll utan att det smärtar
– Jag kan trycka överallt på foten utan att jag kan framkalla någon ömhet

Det är som sagt varje gång jag belastar foten i gång eller löpning som det gör ont så vet inte om det är en nerv som kan ligga i kläm eller vad det nu kan vara. Jag lär väl få mer info på torsdag!

Det börjar bli smått frustrerande. Att hålla upp från löpningen är INTE min starka sida..

För att hålla igång flåset så blev det som sagt ett pass på träningscykeln idag igen. Men jag och träningscykeln är inte direkt tighta. Man kan inte påstå att vi gillar varandra. Jag tycker det är skittråkigt och den hämnas på mig genom att göra så jag får för jävla ont i röven av att sitta på den! 🙂

Det är riktigt tråkigt att cykla på träningscykel. Något bättre än att sitta och stirra in i en vägg, men inte mycket. Jag kanske skulle testa med mp3-spelare snart men tycker i regel inte om att träna med musik (förutom det som spelas i lokalen). Cykeln står även placerad så man kan snegla lite på en TV. Men man måste vrida huvudet (låter det smidigt?) och man kan inte byta kanal. Och hur bra program brukar 1:an, 2:an eller 4:an (kanalerna de alternerar med) ha runt 6-tiden? Att det dessutom är utan ljud gör ju knappast saken bättre. Okej, jag kan tänka mig att cykla till nyhetera om man kunde höra vad de säger, det är bättre än inget! Men att cykla till nyheterna utan ljud hjälper mig föga.. Möjligtvis kan jag köra gissningsleken med mig själv om vad som hänt, och sedan kolla en senare nyhetssändning och följa upp hur många rätt jag hade. I min frustration så märker ni kanske hur kreativ jag ändå är?? 🙂

Jag får försöka hålla humöret uppe och hoppas på ett glädjande besked på torsdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *