Glad påsk!

Tiden rusar förbi. Det var inte längsedan det var jul och nu går vi in i nästa högtid, påsken! Julmusten byter etikett till påskmust, jultomten ger plats åt påskkärringen, och påskharen esätter julbocken. Precis som julen så bjuder påsken på lite extra ledighet, tid som kan läggas på nära och kära, och på en härlig långrunda!

För egen del så är jag fortfarande inte helt återställd (från vad det nu är!?). Mitt tålamod är som vanligt inte det bästa när jag tvingas hålla upp från träning, men tyvärr finns det inget annat val. Påsken firas till minne av Jesus lidande, död och uppståndelse. För egen del så kanske min situation blir densamma, frånsett att jag hoppar över mellansteget. Just nu känner jag lidande i att inte kunna ägna påsken åt träning som planerat. Men om påsken ska sluta lyckligt så får jag hoppas och tro på att det till slut blir en uppståndelse även för mig.

Med två veckor kvar till första tävlingen så känner jag ändå ingen stress, det är inte då det gäller utan det blir en mjukstart. Men fortsätter uppehållet för länge så finns risk till oro då jag missar stora delar av fartträningsperioden. I morgon så vore det bra om ”långfredag” verkligen gör skäl för sitt namn, det vill säga att det blir en lång dag. Den får gärna vara så lång att jag får möjlighet att återhämta mig till helgen.

I brist på träning så ska det bli väldigt skönt med helgfirande. Det ger som sagt möjlighet till att träffa nära och kära. Imorgon bär det av till Småland då Alicia ska träffa gammelmormor för första gången! 🙂 Lördag och söndag kommer troligtvis tillbringas endast med min egna familj. Och på måndag kommer påsken avslutas med min sambos familj och lite övriga släktingar.

Under påsken vill jag minnas att det konsumeras som mest godis under året. Jag tycker att ni ska köpa er ett riktigt stort påskägg. Men skippa godiset, lägg istället ett par nya löparskor i ägget och avnjut en härlig påskrunda!

Önskar er en glad påsk!

 

2 reaktioner på ”Glad påsk!

 1. Hei. Jeg fant din blogg via andre blogg i dag. Det er interessant å lese at du er på LCHF. Mitt inntrykk er at det finnes veldig få langdistanseløpere på LCHF sikkert fordi de fleste ikke tror de kan klare seg med så lite karbo. Jeg er ikke på LCHF og er heller ikke interessert i å begynne med det foreløpig, men jeg synes det er interessant å lese om andres erfaringer. Jeg løper selv, men bare opp til 10k. Prøver å komme meg under 45min 🙂
  Vet du om det finnes kjente langdistanseløpere som er på LCHF?

  1. Hej,

   Kul att du kikade in! 🙂
   Jag vet inte heller många långdistanslöpare som äter enligt LCHF, iaf inte elitlöpare. Men en mindre strikt variant tror jag kan vara möjligt även för elitlöpare. Det vore väldigt intressant om det dyker upp någon som går ut med att de äter enligt LCHF!

   Jag kommer fortsätta med LCHF och ska bli spännande att se vad det kan ge för resultatutveckling.

   /Jonas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *