Guldbenen?

Dagarna bara springer förbi…

Fyndig inledning tänker ni, men passande tänker jag. Vi går allt raskare mot jul och mörkret har numera blivit en vana. I och med att vi nyligen flyttat till ett parhus så händer det bra mycket mer utöver det vanliga. Sitta i soffan och glo på en film är inte att tänka på just nu. Men faktum är ändå att det är självvalt och kul, men ändå lite slitsamt.

Trots alla projekt så har jag kunnat bedriva träningen utan några inställda pass! Man måste ju prioritera som det så vackert heter… Nej, men helt ärligt så är träningen faktiskt viktig att upprätthålla även när det finns mycket annat att göra. Det är under löpturerna som många tankar och idéer kläcks!

Istället för att brist på tid skulle ställa in träning så har det snarare varit min skadekänning som oroat. Jag var hos en idrottsmassör i fredags och som alltid så får man känna att man lever. När han töjer i vissa ytterlägen och kommer åt ömma punkter så är det ett enda långt lidande. Jag måste vara väldigt stel i kroppen.. haha! När jag gick därifrån så kändes det stelare än någonsin, men det brukar det göra direkt efteråt innan det övergår till motsatsen och känns bättre. För det har faktiskt känts bättre sedan jag var där, även om det fortfarande inte är över. Han rekommenderade mig att också göra ett besök hos en kiropraktor då ryggen kan vara en anledning till problematiken. Ett nytt besök kan därmed bli aktuellt inom kort!

Trots den stela höften så går det fortsatt bra att springa. Även om rörligheten kanske inte är den bästa så har det gått bra även under fartökningar. Jag är dock fortsatt uppmärksam på om det skulle börja kännas värre!

I övrigt så har den gångna veckan varit lite upp och ner. Jag har nämligen fått backintervaller inkluderat i träningen vilket var väldigt länge sedan. Men jag tycker det är kul! Det är skönt att trycka på uppför där man redan får ett större motstånd i och med lutningen. Tanken är inte att jag ska maxa, men det ska vara bra fart. När jag fick schemat så tänkte jag vara ironisk och fråga om jag skulle maxa nedför och jogga uppför, men så roligt ska vi inte ha… Men det finns visserligen skäl till att träna även utförslöpning, så det hade kanske kunnat vara en befogad fråga! Haha

Snart är det dags för Fotbollsgalan. Kan det vara ett högt odds på att Zlatan tar hem guldbollen som den bästa svenska manliga fotbollsspelaren? Troligtvis inte… Motsvarigheten inom löpning borde vara guldskon, men givetvis har fotbollen lagt beslag även på den titeln. Den går nämligen till Europas bäste målskytt. Vi får helt enkelt hitta på ett annat namn på priset till bästa löparen. Guldbenen??

Guldbenen

2 reaktioner på ”Guldbenen?

  1. Hoppas att det ordnar upp sig med höften :-). Förövrigt är jag inte särskilt förtjust i backintervaller, man trycker men inte går det särskilt fort 😀 ;-).

    1. Tack Micke! Börjar kännas bättre! 🙂 Nej det går inte lika fort, men tycker det är skönt att trycka på i mer motstånd 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *