Halv 8 hos mig!

Jag tänkte bjuda på en ”Halv 8 hos mig” i en online-version. Gästen är du som läser detta! Jag kommer tyvärr inte att kunna erbjuda dig en tre-rätters middag såvida du inte bjuder in dig själv. Däremot kommer du att få en husesyn på det viktigaste av allt, givetvis det som är löparrelaterat.

Välkommen hem till mig!

Välkommen

Mina löparprylar har spritt sig lite överallt i lägenheten men jag måste vara självgod och tycka att jag har riktigt bra ordning. Jag brukar ha bra ordning på det som jag tycker är kul. Min sambo är inte lika nöjd med ordningen i övrigt… 😉

Låt oss börja med det viktigaste av allt, nämligen löpargarderoben. För givetvis behövs det en garderob helt ämnat för löpning! Vem har inte det? haha

Löpgarderoben

Det är här som jag startar min utstyrsel innan jag kan ge mig ut på vägarna. Här finns det mesta i klädväg samt lite annat smått och gott. Längst ned finns sockar (korta, långa, kompression, tjocka, tunna). Näst längst ner återfinns t-shirts och linnen. T-shirtarna är fördelade i två högar med selekteringen svart och övrig färg. Visst märker ni att det är struktur och ordning!? :). Under jackorna (syns knappt på bilden) så är det en korg med tights (korta, långa, varma, tunna), shorts, kalsonger och underställströjor. Därefter hänger alla jackor, västar och långärmade tröjor för olika väderlekar. Slutligen så är hyllan högst upp den som inledningsvis kallades ”smått och gott”. Här finns böcker, pärmar med diplom/artiklar, energi-gel, compeed, ”bröstvårtetejp”, med mera.

Här finns helt enkelt det mesta, men ännu inte tillräckligt för en komplett outfit!

När löparkläderna är på så är min nästa anhalt en byrålåda i anslutning till ytterdörren. Här återfinns kompletterande kläder och utrustning i form av mössor, vantar, kepsar, vätskebälte, glasögon, etc. Här finns även den pryl som jag i princip aldrig lämnar hemma ifrån en löptur, nämligen min Garmin-klocka.

Hallbyrå

Nu är jag nästintill klar för att bege mig ut, men det fattas givetvis något oerhört viktigt, löparskorna. Visserligen är det trend i barfotalöpning, men jag springer aldrig utan ett par sköna löparskor. För att skapa plats och hålla någorlunda rent i hallen så har jag mina skor i ett skoförvaringsfack.

Skofack

Här finns blandade skor för långdistans, intervaller, vinterunderlag, med mera. Det kan tyckas att det borde räcka med detta fack, men jag är även inne och snyltar på min sambos fack emellanåt med något par skor. 😉

I samband med detta inlägg så gick jag igenom allt jag har, och märkte att det har hunnit bli en hel del. Det är (tyvärr) så pass mycket att jag klarar mig ett bra tag ifrån att köpa nya prylar, kläder och skor. Men det är ju så förbaskat kul att köpa nytt, så detta lär nog ändå inte hindra mig. Jag har lite andra utgifter och prioriteringar så visst läggs det inte lika mycket pengar på löpning som förut, men nog ska det finnas utrymme för några nya inköp inför sommaren. Som tur är så slits kläder och skor, och då måste man ju köpa nytt. Och skulle det inte slitas ut så kan man ju alltid skylla på att man måste följa det senaste modet… Oftast går det att hitta på en bra anledning till att köpa nytt! 😉

Genom dessa tre steg så finns allt jag behöver för att kunna bege mig ut och löpa. Det kan tyckas vara mycket kläder och prylar och nästan se lite omständigt ut. Den klassiska bilden av att löpning är så enkelt, ”det är bara att snöra på sig skorna och ge sig ut och springa” är en bild som jag kanske inte uppvisar. Men löpning kan verkligen vara så enkelt, det är bara mitt starka intresse för löparkläder, skor och prylar som ställer till det.. 🙂

Om ni trodde att husesynen var över så finns det ett rum kvar att visa upp där dagen normalt avslutas, det vill säga sovrummet.

 Sänggavel

 

Om min sambo tillåter så kan dygnet avslutas med lite läsning i någon bok eller tidning, och JA!, det är oftast löparrelaterat! Det gäller ju att avsluta på bästa sätt.. 😉

Tack för visat intresse och välkommen åter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *