Härlig vinterlöpning!

Äntligen har det kommit lite vinter. Jag tyckte först att den kom för sent så att jag helst hade sluppit den helt, men nu när den är här och man är ute och springer så är det väldigt skönt!

Jag var inställd på en rejäl vinter med tanke på tidigare två år så jag var och kollade på vinterskor redan i november. Som tur var hittade jag inga passande och med facit i hand så har det verkligen inte behövts. Av den vinter som finns kvar så får jag klara mig med mina vanliga skor och i extrema fall hålla mig inomhus. Jag har även ett par broddar sedan förra säsongen som jag kan använda vid behov.

Det är fortfarande ingen extrem kyla, det var minus fyra grader på dagens pass så det är alldeles lagom. Mycket snö har redan försvunnit men det ligger fortfarande en del längs vägarna som lyser upp.

Det blev ett kortare distanspass igår och ett likadant idag. Jag är inne i fjärde veckan av första blocket vilket är en återhämtningsvecka och jag har dragit ner på mängden.

Gårdagens pass var bambi på hal is, jag sprang en skogsslinga som inte var redo för löpning. Men det gjorde att jag var tvungen att hålla igen tempot och i detta fall var det bra med tanke på en lugn vecka. Jag var uppe på kilometertider av 5.20-5.30 som jag inte är i närheten av i annat fall.

På dagens pass så höll jag mig ute på vägarna och det gick bättre. Det är vissa partier som är lite hala men i det stora hela så var det bra underlag. Med tanke på gårdagens låga tempo valde jag idag att trycka på lite extra för att kompensera och landade runt 4.40 i snitt på 8 löpta kilometer.

Imorgon är det vilodag, sedan blir det träning resterande dagar av veckan för att avsluta det första blocket. Jag tänkte återkomma med en summering på söndag, alternativt måndag om hur det har gått så här långt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *