Hell Week – Part One

Igår inleddes Hell Week! Det är ett coolare namn på en riktig mängdvecka! haha

Hell Week

Tanken är att jag ska springa totalt ca 15mil och känna på hur det är att närma mig en elitlöpares träningsdos. Min ambition är inte att fortsätta med denna mängd, utan det är ett intressant experiment för att se hur kroppen reagerar. Hittills har det blivit fyra pass under veckans inledande två dagar, 15km + 12km i måndags och 15km + 12km i tisdags. Orken har varit fin så jag har kunnat hålla ett bra tempo!

Dessvärre börjar kroppen bli riktigt sliten så jag är rädd för att inte lyckas hålla ihop hela veckan. Det beror inte på den inledande mängden, för den ska jag klara. Men jag har haft problem med högra höften tidigare och har varit hos både massör och kiropraktor. Det kändes bättre under helgen men har tagit fart och blivit ännu värre idag. Det känns som att det sitter i sätesmuskeln men svårt att lokalisera. Jag har smort in med både värmade och kylande gel för att försöka bli bukt med problemen och det har hittills möjliggjort fortsatt löpning, Risken är dock att det inte kommer att fungera i längden, utan att det krävs vila för att bli hel igen. Eftersom jag inte har någon tävling inom kort så chansar jag lite på att det ska gå vägen, men blir det ännu värre under morgondagen så kommer jag troligen avbryta Hell Week och återuppta projektet vid ett senare tillfälle.

To be continued…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *