Hell Week – Part Three, Crossing The Finish Line

Uppdrag slutfört

Då var det till slut klart! En dryg 8km runda i det fantastiska höstvädret avslutade veckan. Summerat blir det totalt 150,6km vilket alltså översteg det mål på 150km som jag hade.

Jag öppnade hårt i början på veckan för att ligga bra till. Måndag till torsdag sprang jag dubbelpass och i fredags ville jag inte vara sämre för att ha ett bra utgångsläge. Klockan 06.45 innan arbetet så sprang jag 8km. Vid 13-tiden var jag ute igen och avverkade 12km. Det var tätt emellan men det var inga problem. Efter fredagens dubbla pass så landade jag på totalt 125km och låg alltså riktigt bra till inför helgen!

Enligt ursprungsplanen så skulle jag sprungit 25km i lördags och 10-12km idag, så med endast 25km kvar totalt så kunde jag korta ner båda passen och få en behagligare helg, och man kan säga att det behövdes… Igår noterade jag 17km i ett riktigt bra tempo! Ett bra mycket bättre tempo och känsla än vad jag hade förväntat mig. Idag var det således en 8:a kvar för att fullborda projektet, och idag var jag sliten! Det var det värsta passet hittills, men det blev faktiskt återigen ett bra tempo. När det var plant och framförallt nedför så kunde jag trycka på ganska bra, men när det var uppför så märkte jag av hur trött kroppen egentligen är. Små korta uppförsbackar på 10-20 meter kändes som ”mördarbacken” i Tour de Ski. Eller det kanske var en dålig liknelse med tanke på att jag inte åkt Tour de Ski och att det är ofantligt mycket jobbigare. Men jag ville att det skulle framgå på ett tydligt sätt och det var tungt, och då var denna liknelse bra! hehe Enkelt formulerat så kan man säga att jag nästan stod still uppför…

Det har varit ett tuff vecka. Kanske inte orkesmässigt på det sätt som jag trott, utan jag verkar tåla mycket mängd med tanke på den grund som jag har byggt upp. Däremot så har kroppen fått slita ont då jag har en hel del skavanker. Även om inget har havererat totalt så har jag under veckan besvärats av en stel sätesmuskel/höft, ostabilitet i ett knä, ont under ena foten, smärta i några tår. Jag hoppas att återhämtning/vila ska hela kroppen så att jag kan springa på som vanligt snart igen, men kommande vecka blir som sagt väldigt lugn.

Vid dagens och veckans sista etapp stod min kära sambo och dotter och väntade vid målgång. Det var mycket uppskattat! <3

 

150km-vecka

 

Inom kort kommer en sammanfattning av detta 150km-projekt, missa inte det! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *