Inför Båstad halvmara

På lördag är det dags för årets andra halvmara. Senaste tillfället i Kungsbacka gick lysande med ett nytt pers och ett underbart flyt i löpningen. Denna gång är det Båstad som gäller, vilket innebär en betydligt tuffare bana. Lägg därtill en form som känns långt ifrån god, så kan det tyvärr bli en kämpig dag! Det känns som det kan gå i princip hur som helst på lördag, men så har jag heller inte planerat för någon formtoppning. Det är Ölands marathon som är i fokus just nu så Båstad halvmara är som ett mycket kvalitativt långpass. Jag hoppas givetvis på att kunna prestera ett bra resultat, men om formen skulle svika så kommer jag snabbt blicka framåt.

Parallellt  med halvmaran så arrangeras även en helmara som också är tävlingens huvuddistans (därav det oväntade namnet ”Båstad marathon”). Det är ett påkostat arrangemang som ska bli kul att testa! Det är lopp för barn, det ska vara en mässa, samt lite andra aktiviteter under dagen. Under en tankstation ska det serveras våfflor och jordgubbar. Lite meningslöst kan jag tycka då jag inte har för avsikt att stanna och käka under ett lopp, men för den som har tid och är hungrig så låter det inte alls dumt! Båstad marathon kostar visserligen därefter och min halvmara blir mitt dyraste lopp hittills om man slår ut priset per kilometer. Det kan jämföras med att käka oxfilé ute på restaurang, ibland får man lyxa till det helt enkelt! 😉

Loppet startar redan kl 10.00 så det blir en tidig laddning och bilfärd ner till Båstad, men det ska bli skönt med en tidigt start. Halvmaran startar i Torekov dit det går buss ifrån Båstad.  Torekov är halvvägs på helmaran vilket innebär att de som springer helmaran både startar och går i mål i Båstad.

Det ska bli mycket spännande att se vad jag kan prestera. Det är en banprofil som inte passar mig alls då jag normalt bara tränar på flackare sträckor och ser min styrka i att hålla ett jämnt tempo, vilket förutsätter flackare lopp. Jag har full respekt för backarna och är faktiskt lite orolig för att ta ut mig för tidigt in i loppet, men det ska också bli en härlig utmaning och förhoppningsvis utveckla mig som löpare.

Ni kan se banprofilen i sin helhet nedan, där halvmaran alltså startar halvvägs.

Höjdprofil

Imorgon fredag är det vila inplanerat. Jag hoppas att det ska generera i fyllda energidepåer och fräschare ben! Sedan får vi hoppas på det bästa…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *