Inför Kungsbackaloppet 2012

 

Arrangemang:

Kungsbackaloppet är en ganska trist bansträckning men det ligger väldigt bra tidsmässigt på året. Dessutom är det georafiskt nära för min del. Jag sprang loppet under 2011 och det var ett välordnat lopp som flöt på bra utan några problem. Underlaget är asfalt och det är en vändpunktsbana med några mindre stigningar.

I år är det även tillagt maratondistansen då Marathonsällskapet firar 60år och har lagt sitt Jubileumsfirande i samband med Kungsbackaloppet. Det är kul och kommer troligen lyfta arrangemanget som helhet väldigt mycket!

Väder:

Det ser ut att bli ett gynnsamt löparväder med behaglig temperatur, ingen nederbörd och svaga vindar!


Dagsform:

Formen hade helt klart kunnat vara bättre, men eftersom det är början av säsongen och premiärlopp så tar jag det hela med ro. Med förlorade träningspass, mindre ork och en del skadekänningar det senaste så är formen ett frågetecken. När jag var ute på en lugn 6km runda idag fick jag dessutom känning i vänstra vaden som har spökat tidigare.

 

 

 

Målsättning och förväntningar:

Med tanke på att det är premiär för min del och med ett stort frågetecken på formen så är det svårt att sätta en målsättning. Jag räknar med att springa under 1.40 och har jag en riktigt bra dag så ska jag göra ett försök ner mot 1.35-1.36.

Eftersom Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon närmar sig så är detta ingen tävling där jag försökt att pricka in formen, så den stora förhoppningen är att kunna ta med mig en bra känsla därifrån och att äntligen ha kunnat kicka igång tävlingssäsongen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *