Ingen start i Landskrona

I början av förra veckan spånade jag på ett inlägg med tankar inför Landskrona halvmarathon. Från början hade jag hela distansen som ett alternativ, senare justerades det till halvmaran. Det kändes helt rätt då jag skulle minska återhämtningsperioden och därmed snabbt komma in i träningen igen. Det var dessutom över ett år sedan jag sprang en halvmara senast så jag var grymt taggad och sugen! Dels för att testa distansen igen men främst för att (troligtvis) krossa ett personbästa!

Nu blev det tyvärr inte så. En seg förkylningssjukdom satte käppar i hjulet för det loppet. Jag fick ont i halsen redan på måndagen i förra veckan och trodde därför jag skulle hinna bli fräsch med tanke på att loppet var först på söndagen. Dagarna gick och jag blev bara sämre och sämre, och när jag närmade mig helgen så fick jag ta beslutet att avstå tävlan. Det kändes riktigt surt men med tanke på att jag fortfarande inte är 100 % fräsch så fanns inga andra alternativ.

Det är alltid tråkigt att behöva avstå en tävling men det är också sånt som händer. Det är synd att det skedde just denna helg eftersom jag var så taggad för en halvmara, det hade hellre fått hända inför ett 10km-lopp. Samtidigt så hade det kunnat vara mycket värre om det hade hänt inför ett maraton som är den distans jag prioriterar. Jag får helt enkelt hoppas att jag haft min ”skit” för ett tag nu och får vara frisk hela vägen in mot Frankfurt i slutet av oktober!

Tanken har också slagit mig att detta kanske var precis vad jag behövde, det vill säga ett avbrott i träningen. Jag har känt av mindre skavanker i både ena vaden och i baklåret. Mindre skavanker som vid otur kan utvecklas till större problem och långt mycket längre uppehåll än vad en sjukdomsperiod brukar innebära. Kroppen har nog varit i behov av vila och detta kanske var sättet för den att säga ifrån.

Nu har det börjat ge med sig och jag joggade en lätt 5:a igår. Benen kändes hyffsat pigga men flåset är inte igång ännu. Jag känner mig dock piggare överlag så det är på väg åt rätt håll. Det blir ett nytt lugnt distanspass ikväll där det förhoppningsvis känns ännu bättre. Med ytterligare lätt distans på onsdag så hoppas jag vara redo för ett tuffare pass i slutet av veckan igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *