Ingen tid för säsongsvila!

I tidningar och på andra forum skrivs det mycket om den viktiga säsongsvilan just nu. Det är ett ypperligt tillfälle att ta det just nu när den dystra årstiden har gjort sitt intågande. För egen del så är det precis tvärtom. Jag har i princip haft en årsvila så ännu mer vila är det sista jag behöver just nu om jag ska hitta tillbaka igen.

Min motivation och vilja att ta mig tillbaka har inte varit den bästa. För första gången har jag på allvar börjat tänka i banorna på att lägga ner ”motionärssatsningen”. Det har sannolikt en del att göra med att jag är ur form och att kontinuitet (som leder till en vana) inte har funnits. Men det är främst andra anledningar då jag börjat känna att uppoffringen ibland är större än vad det ger. Jag kommer ju inte direkt bli någon elitlöpare men får ändå träna väldigt mycket för att ligga på en anständig nivå.

Nu har jag bestämt mig för att ge det en sista chans. Efter påtryckning från min sambo som tycker jag ska fortsätta så hoppas jag att glödet ska komma tillbaka även från mitt håll. Jag måste vilja börja träna hårt igen! Men jag behöver också träna väldigt smart då jag inte kan lägga samma tid på löpningen som jag gjort förut.

Det här med att ”träna smart” är något som jag kände att jag behöver hjälp med. Jag har inte tid eller lust att planera och följa upp min träning just nu så jag tog kontakt med Ulf Friberg som har hjälpt mig tidigare. Han är helt suverän på den biten och han har också en annan viktig egenskap, nämligen att MOTIVERA! För att kunna börja träna hårdare igen så behöver jag någon som pushar mig. Ulf hade tack och lov tid och utrymme för att börja hjälpa mig igen så det kommer definitivt ge mycket energi. Vi har nu haft två veckor tillsammans där vi startat igång med grundträningen som succesivt ska stegras.

Detta blir något av en sista satsning känns det som! En sista satsning på att göra maran under 2.40. Jag kommer att träna mindre än tidigare men det behöver inte innebära att det är kört. Jag tror det finns potential. Om träningen flyter på och allt stämmer runtomkring så känns det realistiskt! Jag bommade Berlin Marathon i år på grund av ryggproblemen men jag lyckades få en startplats till nästa höst. Det är då jag ser det som min stora chans! Det finns gott om tid för träning och det är en snabb bana!

Jag avslutar med ett citat jag har skrivit tidigare:

”Vägen till att lyckas kan tyckas lång, men i slutändan är den inte längre än 42195 meter…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *