Intervallpass med proffsfotograf

Glad nationaldag eller vad man nu säger!? Det kanske låter tråkigt, men för egen del så är denna dag som vilken dag som helst. Och om det är ”vilken dag som helst” så innehåller dagen givetvis löpning (vilket iofs är bra!). Trots att jag inte firar nationaldagen på något speciellt sätt så är vi ju i alla fall lediga och det är inte fy skam!

I förmiddags var jag och kollade på Friskusloppet (Varberg). Det kanske kan tyckas märkligt att jag inte sprang själv när det är hemmaplan. Faktum är faktiskt att jag inte har sprungit något lopp i Varberg ännu (Friskusloppet eller Varbergsloppet), men det kommer. Det har helt enkelt inte passat i mitt övriga schema, och dessutom vill man ju vara i riktigt bra form när det är dags att springa på hemmaplan! 😉

Friskusloppet är ett mindre lopp med hög mysfaktor. Start och mål vid Varbergs fästning nere vid havet, och loppet är en vändpunktsbana som löps längsmed havet. Jag springer där en hel del på träning och det känns som en hyffsat tuff bana med en del stigningar. Inte några längre och jättebranta, men definitivt ett par som kan suga rätt bra i benen! Nästa år finns en möjlighet att jag kommer att springa själv, fast inte med en nummerlapp på bröstet, utan eventuellt knatteloppet tillsammans med min dotter om hon är redo! 🙂 Troligen springer jag Stockholm Marathon nästa år och då ligger Friskusloppet för tight inpå.

Under förmiddagen var jag alltså åskådare till löpning och i eftermiddags så var det dags för ett eget pass. 10km i intervallform i en följd. Planerad tid för varannan kilometer låg på 3.30-3.40, och varannan på 4.20-4-30. Jag höll mig fint inom ramarna med bästa notering på 3.31 och som också var den avslutande kilometern. Efter dessa 10km avslutades kvalitetsdelen med 5x200m intervaller med en måltid på 30-34 sekunder. Även här höll jag mig inom den planerade måltiden även om jag har större problem med de korta intervallerna.

Jag hade min sambo och dotter cyklandes bredvid mig. Det är alltid lika trevligt och min sambo fick i uppdrag att fota lite. Den första bilden ser ut enligt följande:

Missad bild

Som ni ser så gick det inte så bra. Det var under den första 200m intervallen som hon skulle försöka ta ett foto från nära håll. Men hon var inte beredd på att det gick så fort så hon missade mig helt.. haha! Jag tar det som en mycket fin komplimang! 😉

Givetvis fick hon fortsatt förtroende, men då fegade hon! För att inte riskera att missa mig igen så tog hon fotot på längre håll istället. 🙂

Intervallöpning

Nåja, en bild blev det iaf!

Efter lite nedjogg så var både jag och Alicia trötta och behövde vila. Jag behövde vila i och med löpningen, och Alicia blev trött av att sitta i cykelstolen så länge! 😉

Slappar efter passet

Avslutningsvis så vill jag passa på att lyfta mitt fina linne! Det är ett tränings-/tävlingslinne som jag har fått ifrån min samarbetspartner Ice Power! Riktigt snyggt, och riktigt kul.

4 reaktioner på ”Intervallpass med proffsfotograf

 1. Ser ut som en stilfull miljö att köra 200m i :-). Personligen har jag mycket lättare för att springa 200 m intervaller än 10 km i växlande tempo, tycker det sliter rejält på kroppen. Drygt en vecka kvar till start nu :-), känns som att vi kommer att leverera bra tider :D.

  1. haha, löparbanan var upptagen så jag fick ta en raksträcka att sprimga dem på. 🙂
   Ja snart gäller det i Malmö, ska bli kul! Känslan just nu är positiv så det är bara att hoppas att benen känns bra på lördag!
   Vore riktigt gott med SUB37. Ser ut som att du har riktigt goda förutsättningar för 35min! 🙂

  1. Tack! Du är varmt välkommen!
   Såg för övrigt att du sprang Friskusloppet, kul! Tyckte du det var en tuff bana?
   Inte några längre stigningar men finns ju ett par kortare och relativt branta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *