Jonas kamp mot Sven

Förra veckan, det vill säga veckan efter ”Hell Week” var väldigt lugn. Den skulle kunna klassas som ”Soft Week”. Avsikten var inte att ta igen mig, men förkylning och halsont begränsade träningen. Eftersom jag har haft en del skavanker på sistone så var det nog välbehövligt…

Denna vecka har jag kommit igång igen och nu lämnar vi enbart mängdtränings-tänket. Det kommer att bli fortsatt mycket mängd, men nu ska också kvalitet vävas in. 10km tröskelträning på knappt 40 minuter i tisdags följdes upp ned ett blåsigt intervallpass idag. Glöm Davids kamp mot Goliat, det här var ”Jonas kamp mot Sven”, för Sven fick denna gång bära namn åt den kära stormen…

Jonas Kamp Mot Sven

Oj, vad jag är grym på Paint!! haha

Jag ville springa dem på Påskbergsvallens löparbanor så körde dit direkt efter jobbet. Det kändes som ett skämt när jag satt i det trånga baksätet på vår gamla Corolla och bytte om (glömde av att göra det på jobbet innan jag åkte). Det blåste och stormade rejält så att bilen bitvis gungade lite lätt på parkeringen. Regnet blåste på framrutan och jag var rätt sugen på att sätta mig i förarsätet igen och köra hem och dricka varm glögg. Men det är nu som det gäller att plocka fram viljan. Det var osäkert om det verkligen skulle kunna bli ett kvalitetspass, men då skulle det iaf bli ett karaktärspass!

Jag stegade ut på löparbanorna och påbörjade uppvärmningen. Det började inte så bra då jag kortade ner den till endast 1km, men det kändes som att uppvärmningen inte spelade så stor roll en dag som denna. Jag kickade igång intervallerna (4x2km) och det gick faktiskt ganska bra! Ena kort/långsidan var det riktigt skön medvind, nästan så att man fick bromsa emellanåt. Andra kort/långsidan var däremot ingen höjdare då det stormade på bra! Halvvägs in i passet så låg en utav innerskenorna ute på löparbanan, då den hade blåst ut och lagt sig som en låg häck som jag fick ”skutta” över. Det slog en hel del i reklamskyltar och jag fick vara observant så att inte skyddsställningen till kulstötarringen skulle ge vika! 🙂

Det var omöjligt att få ett normalt flyt på löpningen då det blir hackigt. I medvinden gick det undan och i motvinden så sänktes tempot avesvärt, då är det svårt att hitta en rytm och jämn fart. De tuffa förusättningarna till trots, så blev snittiderna bra! Planen var att landa hem intervallerna på ca 7 min och det klarade jag endast på sista, men jag låg inte långt ifrån på övriga. Det är lättare att göra bättre tider på en löparbana, men med tanke på vädret så var det ett mycket bra genomfört träningspass!

Veckan fortsätter med ett distanspass med ett par korta backintervaller, sedan blir det ett avslutande långpass. Om det går vägen så kan jag summera ytterligare en fin löparvecka till handlingarna!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *