Jubileumsmarathon – Inför

Arrangemang:

Det kommer att bli ett påkostat och storslaget lopp, det är jag övertygad om! Stockholm verkar verkligen göra allt de kan för att göra detta till en häftig upplevelse. De uppmanar självklart löparna att klä sig så likt deltagarna ifrån förr som möjligt. Men de uppmanar även publiken att göra detsamma! Istället för en mässa i samband med loppet så blir det en form av marknad likt det var förr. Starten går inne på Stadion precis som då, och bansträckningen är givetvis så lik den bara kan. Eftersom de inte sprang full längd förr så tycker jag om möjligheten att springa en extra slinga för att skrapa ihop full längd för de som vill. Det kommer jag troligen själv att göra.

De har fått ihop ett startfält med många klassiska profiler som Kjell-Erik Ståhl (innehavare av svenska rekordet), Rune Larsson (meriterad ultralöpare och nu skribent i RW), Ron Hill (förste Europé under 2.10), Anders Szalkai & Ingmarie Nilsson (tidigare vinnare av Stockholm Marathon), med fler!

Det kommer att vara föreläsningar, guidade turer, filmvisningar. Ja det kommer att bli en stor fest helt enkelt.. men störst av allt är nog ändå historiken själv!

Väder:

Vädret verkar bli typiskt svenskt sommarväder. Sol emellanåt, moln emellanåt, och troligen någon regnskur. Det ser i alla fall inte ut att bli någon värmebölja och det känns skönt.

Form:

Eftersom jag har kunnat springa två pass de senaste 15 dagarna så är formen ett stort frågetecken. Ett ihållande virus har gjort att jag har haft ont i halsen och lättare förkylning som inte riktigt vill släppa. Jag var ute och testade en kortare sträcka (5km) i onsdags och det gick okej. Men långt ifrån det driv jag hade i Stockholm senast..

Mål och förväntningar:

Jag hoppas för det första att jag kommer till start. Det är mitt stora mål just nu! 🙂 Detta är ett lopp man inte vill missa eftersom man inte får möjligheten igen. Då jag inte har planerat in några större förväntningar om en bra tid så är det i alla fall lägligt att sjukdomsperioden kommer inför en sådan här mara. Jag kommer nämligen (som arrangören uppmanar) att se det som ett upplevelsemarathon och inte gå för något personbästa. Tiden blir helt enkelt oväsentlig, det är en upplevelse att minnas som jag vill ha med mig ifrån loppet på lördag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *