Komma före mitt startnummer!

Jag har haft en liten kul personlig utmaning att alltid placera mig bättre än mitt startnummer. Känslan var att jag hittills har lyckats under de flesta lopp så jag tyckte det var dags att gräva lite djupare. Det visade sig faktiskt att jag lyckats på samtliga lopp! 🙂

En del lopp har väldigt höga startnummer som exempelvis Lerumsloppet, så där är det i princip omöjligt att inte lyckas. Midnattsloppet i Göteborg har inga startnummer så där var det inte heller några problem. I övrigt har det sett ut enligt följande.

Placering kontra nummerlapp

Startnumret tilldelas på lite olika sätt, så detta säger egentligen inte så mycket om prestation. Vissa lopp sätter startnummer utefter tid på anmälan. Vissa lopp styr efter distans. Sedan finns det lopp som Stockholm Marathon som baserar startnumret på tidigare resultat där det är möjligt. Det finns alltså en stor mix i hur dessa nummer anges, men det är som sagt endast en kul utmaning oavsett prestation eller hur numret tas fram.

Jag vet inte hur Ölands Marathon anger sina startnummer, men om de skulle basera det på tidsordningen utefter anmälan så kommer det bli tufft. Eftersom jag var först ut att anmäla mig och därmed skulle få startnummer ett, ja då innebär det helt enkelt att jag måste placera mig som…, ja just det; etta! 😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *