Kort rapport ifrån Åsaloppet 2013

Liksom förra året så var jag på plats för att beskåda Åsaloppet, nu andra upplagen av ett återuppstartat lopp. Förra året hade jag för avsikt att deltaga, men en sjukdom i sista stund satte stopp för det. I år fanns inga sådana planer utan jag var där enbart som åskådare.

De lyckades tajma in riktigt härligt väder! Troligen för varmt för att vara löparoptimalt, men mycket trevligt för publik och arrangemanget. Precis som föregående år så lyckades de få dit Mustafa ”Musse” Mohamed som dragplåster och som därmed givetvis var storfavorit!

Jag tog plats ca 200 meter ifrån starten och fick bevittna en Musse som tog kommandot direkt ifrån start, en ledning som han sedan höll ändå in mot mål. Han kom i mål på mycket fina tiden 29.22 på en bana som beskrivs av tränaren Ulf Friberg som ”mycket knixig”.

Tvåa blev Marcus Millegård på tiden 31.37, det vill säga drygt två minuter efter Musse. Det är en 28-årig landslagsorienterare som bemästrar landsvägslöpning på ett ypperligt sätt. Tredje och fjärde platsen intogs av Patrik Andersson och Daniel Lund som liksom Musse representerar Hälle IF och som därmed hade en lyckad afton!

Segertiden på damsidan blev 37.34 utav Johanna Adolfsson, tävlandes för Solvikingarna i Göteborg.

Utöver redan nämnda så vill jag passa på att rikta ett stort grattis till Varbergslöparen Daniel Frantzich som kom i mål på finfina tiden 35.38 och som därmed satte nytt fint PB!

Lite bilder ifrån loppet:

Musse i startenMusse i ledning direkt ifrån start

Musse mot målMusse tillsammans med tränare Friberg med ca kilometern kvar till mål

 

TvåanTvåan Marcus Millegård på väg mot mål

TreanTrean Patrik Andersson, tävlandes för Hälle IF

 

FyranLiksom fyran Patrik Lund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *