Kroppstemperatur och förste man att boka!

Jag har ibland lite ”udda” saker för mig, och jag har nu undersökt en sak som jag tänkt på många gånger förut. Nämligen på vad jag har för kroppstemperatur till vardags? Det är ju något man normalt bara kollar när man är sjuk. Men för att kunna jämföra temperaturen när man är sjuk kontra frisk så behövs båda värdena. 🙂

Jag är medveten om att det är känslan som ska styra huruvida man tror sig är dålig eller inte, eftersom kroppstemperaturen varierar beronde på aktivitet etc. Men jag har under ett dygn följt upp temperaturen vid ett antal tillfällen och det föll ut enligt följande.

Kroppstemp

Av naturliga skäl är temperaturen lägst direkt på morgonen efter nattens sömn. Under dagen ligger den sedan strax under 37,5 när jag utför dagliga sysslor. Det verkar därmed som att 37,3-37,4 är min normala kroppstemperatur under lättare aktivitet. Peaken som syns är efter ett löppass och en varm dusch där det steg ända upp till 39. Denna peak har därmed sin naturliga förklaring.

Vad ska jag nu ha detta till?

Inte ett skit förmodligen, men nu har jag iaf gjort det och slipper fundera på det längre.. haha 🙂

 

Angående Ölands Marathon som jag tidigare har planerat in så är nu min bokning även officiell. När jag kollade listan över anmälda löpare så hittade jag bara mig själv! haha

Anmälan till Ölands Marathon

Tänk om det inte blir några fler! Då kommer jag ju att vinna loppet!!! För folk borde väl redan ha bokat in Ölands Marathon sex månader innan start!? 😉

Med tanke på att det är ett lopp som inte kommer att nå sin maxgräns över antalet löpare, så är det förståeligt att folk avvaktar med att boka till det närmar sig så att risken till förhinder minskar.

Varför har då jag redan bokat?

Främsta anledningen är nog att vi ska åka dit med familjen på semester. Så om jag inte skulle komma till start så får jag titta på och sponsra loppet med min inbetalning 😉

Sedan är det ju alltid kul att boka upp årets huvudlopp så att tävlingskalendern fylls på…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *