Kylan har anlänt

Idag fick jag smaka på kyla, och det var varken en kall öl eller en whisky med is. Slutligen har minusgraderna nått den Halländska västkusten. De är fortfarande få till antalet, men det är vinden som ofta gör det betydligt kallare än vad termometern visar. Idag sprang jag mitt första löppass i kyla på mycket länge. Även om man börjar bli en van året-runt-löpare så brukar jag alltid göra någon miss när det är dags att klä sig mot kyla. Så vad skulle det bli denna gång?

T-shirt byttes ut mot en underställströja. Vindjackan byttes ut mot en tjockare motsvarighet. Mössan byttes även den ut mot en tjockare variant. Jag funderade länge på om jag skulle ta tjockare tights, men man fryser sällan om benen så jag behöll de tunna, och det var inga problem. Tights skyddar förvånansvärt bra i kyla. Det verkade som att allt klaffade och det kändes till en början mycket behagligt trots den isande vinden. Men efter ett fåtal minuter så uppmärksammade jag tyvärr mitt misstag. De tunna vantarna hade jag glömt att skifta och fingrarna är inte direkt världsmästare på att hålla värmen. Så fort motvinden blev mer påtaglig så började fingrarna att stelna till. Med lite fingergymnastik längs passet så fick jag blodgenomströmning och det gick ändå fint, men alltid ska man göra någon miss…

Även om det var kallt och blåsigt så var det friskt och fräscht. Om minusgraderna ska börja koppla greppet framöver så hoppas jag att vinden byts ut mot lite snö så att det blir riktig härlig vinterlöpning!

Löpningen har sista tiden flutit på utan avbrott och kilometerna trillar in. Däremot har jag länge legat på gränsen till att få en förkylning vilket gjort att kvalitén har blivit lidande. Symptomen är ännu inte borta, även om det känns lite bättre idag. Normalt sett kanske man borde vila för att bli kvitt problemen, men ofast när jag försöker mig på det alternativet så bryter det ut. Istället kör jag på som vanligt fast med lägre intensitet, med förhoppningen att jag kan träna parallelt med att skiten försvinner ur kroppen!

Nu är det dags för Idrottsgalan parallellt med första matchen i Handbolls-EM. Jag har tidigare ifrågasatt varför man har Idrottsgalan och det står jag fast vid, men det finns ändå en nyfikenhet i vilka det blir som prisas. Möjligheten är ju att kolla på handbollen så kan man ju läsa om pristagarna efteråt. I och med mitt starka löparintresse så håller jag en extra tumme för Abeba Aregawi. Det är mycket osannolikt att hon skulle få för årets prestation då ingen kommer att rå på Johan Olssons femmil. Däremot har jag hopp om att hon blir bästa kvinnliga idrottare, och det vore ju inte fy skam!

Hur går det då i Handbollen? Omöjligt att säga i den sporten numera, men jag gissar på att de vinner med två mål, säg 30-28. Ni som tippar på det, kom ihåg vart ni läste det! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *