Lite väl lång framförhållning?

Jag gillar att ha framförhållning i min tävlingsplanering men i förra veckan gick jag nog över gränsen (omedvetet). Jag anmälde mig nämligen till ett lopp som går hösten 2021!!

Det kanske lät som ett skämt men det är fullt allvarligt! Däremot trodde jag att det var ett skämt när hörde talas om det! Haha

Jag tror många utav er redan har snappat upp information om detta och det handlar om Göteborgsvarvets Marathon. Göteborgsvarvet är en halvmara men i och med att Göteborg fyller 400år 2021 så vill man vara med och fira, och detta görs alltså genom att anordna ett maraton upptill.

Gbg marathon 2021

Anmälan öppnade redan i förra veckan (av okänd anledning) vilket innebar att det krävdes att vara ute i god tid för att säkerställa en plats. Jag vet inte varför man öppnar anmälan sju år (!!) i förtid, men nu är det som det är. Jag vet om att det är många som vill bojkotta arrangemanget av olika anledningar. Bland annat så gör man det enkelt och kopierar Göteborgsvarvets bansträckning och bara justerar till två varv, där många tycker att man kan förvänta sig en ny/förlängd sträckning för maratonet. Jag håller definitivt med och det finns fler ”störningsmoment” som till exempel den tidiga nämnda anmälan. Jag väljer dock att förbise det negativa och tror på att det blir en härlig feststämning med minst 15.000 löpare. Jag är ganska säker på att Göteborgarna kommer gå man ur huse för att heja på!

Det komiska är dock fortfarande den tidiga anmälan. SJU år!! Hur är det möjligt? Nedan gick att läsa på deras hemsida i december förra året:

”För den som är sugen att vara med finns gott om tid att träna, närmare bestämt 2 844 dagar.”

Min sambo kommenterande det med att vår dotter är nio år då. Då fick man perspektiv på saken (haha)! Jag vet ju inte ens om jag springer om sju år? Men det går inte att fundera på nu, springer jag så springer jag. Om jag inte satsar på maratonlöpning om sju år (inte troligt) så blir det åtminstone en rolig utmaning och en härlig upplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *