Ljuset i tunneln?

Var finns ljuset I tunneln?

Det brukar ju finnas där men just nu är det bara mörkt!

Över 2,5 månader utan löpning och nu är det betydligt tyngre! Jag tycker hittills att jag skött det riktigt bra och haft huvudet högt men nu är jag frustrerad. Jag tror det bottnar i att jag inte känner några framsteg. Ena dagen finns det verkligen hopp, rörligheten är bättre och smärtan uteblir. Så kommer nästa dag med värk och stelhet och så är man tillbaks på ruta ett (nynnande på Patrik Isakssons låt… haha).

I min frustration så mejlbombade jag min kiropraktor med olika frågor om hur jag ska gå tillväga?

-”Jonas, tålamod!!!” var det första han skrev! 🙂

Det är tur att jag har någon som bromsar mig så att jag inte riskerar något. Det tar tydligen i regel minimum tre månader och jag är ju inte där riktigt ännu. Det kan också ta betydligt längre tid och eftersom jag inte känner några framsteg så är väl risken överhängande att det tar längre tid i mitt fall.

Det komplexa med min skada är att det är ryggen, för det är svårt att låta det vila till 100%. Ryggen aktiveras i alla lägen (stående, sittandes, etc). Den bästa läkningsprocessen har jag under tiden jag sover, men det kan jag knappast göra mitt på dagen på jobbet eller hemma.

Min mejlbombadering ledde också till ett nytt besök där vi testade nya metoder för att angripa skadan och försöka påskynda läkningsprocessen. Det svåra inom vården är att det sällan finns ett givet svar…

Nåja, nu börjar jag återigen inse att det får och måste ta den tid det tar, för annars lär jag aldrig komma tillbaka. Jag skulle vilja likna denna mörka tunnel med Hallandsåsen som tog oerhört lång tid, men så fanns det till slut ett ljus och man lyckades komma ut på andra sidan.

ljus i tunneln

Det ska banne mej jag också göra…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *