Löpning i samband med lunch

Att jogga en runda i samband med lunchen har blivit populärt på en del företag. Det är viktigt med friskvård och hälsa, och det är kul när företag har förståelse för vad det kan ge i längden. Då jag direkt efter jobbet skulle fira morsans födelsedag så blev det därför idag ett lämpligt tillfälle för mig att testa på detta. För inte kan man ju ställa in ett träningspass… 😉

Jag kollade med min chef under gårdagen om det var okej och möttes av ett mycket positivt svar i form av ”en bra förebild”. Givetvis förklarade jag bakomliggande faktor till varför jag önskade springa på arbetstid och att jag tar igen denna tid efteråt. Jag har också förståelse för att det kanske inte går att göra till någon vana, såvida det inte finns en noggrann planering för att kunna avsätta denna tid. Men det var väldigt kul med ett sådant bemötande.

Precis som jag brukar så åt jag frukost hemma 5.45 innan jag åkte till jobbet. På jobbet käkar jag sedan en extra mindre frukost 9.00. Detta tillsammans med gårdagens påfyllning räcker för att få bra kvalitet i träningen. Precis som föregående vecka så kände jag mig mycket fräsch i kroppen. Direkt efter löpningen blev det sedan lunch och därefter åter tillbaka på kontorsstolen.

Det är väldigt uppfriskande med ett sådant här upplägg och man får mer energi. Jag har faktiskt funderat på att hitta en sådan permanent lösning på sikt om min arbetsgivare ger sitt godkännande. Med tanke på min familjesituation med sambo och en liten dotter så vill jag inte vara frånvarande för ofta. Och eftersom jag har ett starkt intresse i träning och gärna skulle vilja kombinera dessa världar så hade träning på arbetstid varit en optimal lösning. Om jag går ner till 80-85% i arbetstid så skulle det bli 6-8 timmar i veckan som man hade kunnat lägga på träningen, och ändå komma hem samma tid som vanligt och med kvällen fri att ägna till min familj. Det är en lösning som kan bli aktuell först nästa höst när min dotter börjar på dagis, så jag har lite tid på mig att klura vidare på det!

PS! Jag kanske ljög inledningsvis när jag nämnde att jag skulle testa på att ”jogga” i samband med lunchen. Det blev nämligen ett intervallpass med riktigt bra fart!! 🙂

3 reaktioner på ”Löpning i samband med lunch

 1. Bra ide’ med lunchpass. Har funderat lite på detta själv. Skulle ju även ge bonusen att man skulle få springa i dagsljus till skillnad mot de nu kommande oändliga antal pass i mörker med pannlampa.

  1. Precis! Det är en ännu en bra anledning.
   Går det som sagt att kombinera med jobb så tror jag det är en mycket bra lösning.
   Och man behöver heller inte träna varje lunch utan kanske tre dagar i veckan och sedan något kompletterande kvällspass.

   /Jonas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *