Löppass med Musse!

Musse är en löpare och människa som jag alltid har rankat väldigt högt. Förutom en fantastisk idrottare som har presterat på hög nivå under en väldigt lång tid så är det också en mycket jordnära och positiv människa. En förebild helt enkelt!

I måndags fick jag möjligheten att springa ett pass med Musse! Vi möttes upp utmed ”Skatås 8:an” som är en riktigt fin runda där det kryllar av löpare. Vi lyckades tajma en riktigt fantastisk sensommardag där solen både lyste och värmde upp. Jag och familjen åkte upp efter mitt jobb och vi var uppe i god tid. Man vill ju gärna inte vara sen eller råka bomma denna möjlighet! 🙂

Musse hade ca 2,5km till vår mötesplats och jag stod redo och väntade in honom för att hänga med på ett varv innan han skulle bege sig hemåt igen. För honom blev det alltså totalt ca 13km och var dagens andra pass då han hade sprungit 11km på morgonen/förmiddag.

Han stannade en kort stund för att hälsa på familjen innan vi gav oss iväg. Vi höll ett lugnt och behagligt tempo så att det var lätt att prata längs vägen. För mig var det ungefär det tempot jag brukar hålla på lätt distansträning, så för honom borde det ha varit väldigt lugn återhämtningsjogg… haha

Jag hade givetvis en hel del frågor om löpning men vi kom in på många andra samtalsämnen även om det mesta var löparrelaterat av förklarliga skäl. Vi kom in på trenden med löpteknik, nyckelpass som man bör ha med i ett träningsupplägg, styrka för löpare, statusen på svensk löpning, prestationerna under nuvarande OS med mera. En av de mest intressanta diskussionerna var när vi pratade om att hitta en balans i vardagen utifrån träning, familj, jobb, etc. Han hade en mycket sund och klok inställning!

IMG_4517

När vi var klara och skiljdes åt så var huvudet fyllt av massa spännande löparsnack och motivation. Dagen efter (på tisdagen) skulle han springa ett tufft intervallpass på Slottskogsvallen. Hoppas att vår lugna återhämtningsjogg gjorde susen som förberedelse… hehe

För längesedan gjorde jag en lista med 50 saker jag bör göra innan jag slutar med löpningen. Nu kan jag bocka av ytterligare en punkt! 🙂

37. Foto tillsammans med Mustafa Mohamed

tummen upp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *