Löpträning mitt i livet

Jag har precis läst ut boken ”Löpträning mitt i livet” och kan varmt rekommendera den.  Den tog mig tre dagar att läsa igenom vilket överraskade mig, då jag normalt är ganska seg på att läsa böcker. Men jag fastnade väldigt lätt i den.

Jag får känslan av att många böcker är skrivna på ett sätt att skapa en övertygelse om att det är precis ”så här du ska träna”, för att nå bästa möjliga resultat. Och visst, det fungerar säkert på många och de flesta får troligtvis i regel goda resultat. Men vi svarar alla på träning på olika sätt, och istället för att erbjuda det som Markus tycker är det optimala träningsupplägget för sig själv, så vägleder han dig istället för att kunna göra den upptäckten själv.

Detta är en stor styrka med denna bok då den är skriven för att vägleda, hjälpa och inspirera, och Marcus poängterar flera gånger att träningsupplägg etc. är helt individuellt. Men med sin mångåriga erfarenhet så ger han många värdefulla tips och vägledning för hur precis du på sikt ska kunna skapa ditt eget träningsschema som passar just dig. Jag tror att det är viktigt för den drivna löparen att lära känna sig själv och att kunna planera sig träning på sikt!

För de som inte vill planera sin egen träning har han även gjort färdiga träningsscheman från milen upp till marathondistansen. De kan vara intressanta att testa men personligen var det inte detta som lockade mig att köpa boken. Det som jag sätter störst värde på och som boken i grund och botten bygger på är att man på sikt just ska kunna planera sin egen träning. 

Ett lite otippat avsnitt som jag tycker var väldigt kul att läsa är där Marcus har skrivit några kortare stycken om olika större tävlingar runt om i världen. Då jag själv planerar att ställa upp i någon utav dem så är det alltid uppskattat att läsa andra löpares upplevelser.

Ett annat inslag som var väldigt kul att läsa är gamla blogginlägg hämtade från olika perioder i Marcus löpning, det ger boken mer liv.

Det jag kan känna att jag saknar är möjligtvis ett avsnitt med löpteknik annars tycker jag att boken har ett väldigt brett innehåll.

”Löpträning mitt i livet” är en väldigt jordnära bok och det är lätt att ta till sig vad som skrivs. Även om Marcus har gjort tider som jag inte är i närheten av just nu, så får jag ändå känslan av att ”det där kan jag också klara!”. Han har varit med om ett flertal motgångar och att ändå prestera de resultat han gjort ger mig stor motivation till att aldrig ge upp!

Avslutningsvis tycker jag att denna bok har varit en god investering och mycket läsvärd!

För er som vill köpa den kan ni klicka er vidare via bilden.

1 reaktion på ”Löpträning mitt i livet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *